Desert prajitura rapida cu visine

de Ksenya in Prajituri, 6 Mar 2015 | 20700 vizualizari

 

Se face foarte repede! Buna -buna!

 

INGREDIENTE

  • 800 g visine decongelate
  • 8 oua
  • 150 g zahar
  • 5 linguri de unt topit la bain marie
  • 9 linguri faina + 1 lingura pentru pudrat visinele
  • 1 plic zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rapida cu visine:

Dam drumul la cuptor la temperatura de 180 grade.


Visinele curatate de samburi si decongelate le lasam la scurs intr-o sita. Batem bine albusurile cu zaharul, adaugam treptat galbenusurile, zaharul vanilat si sarea. Apoi, cu o spatula, incorporam treptat jumatate din faina si unt, apoi cealalta parte de faina si untul ramas, avand grija sa pastram o lingura de faina pentru visine.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul, visinele le pudram cu faina si le asezam peste aluat. Dam la cuptor pentru 30 minute pana prajitura devine aurie. Oprim cuptorul si o lasam la racit.


Cand s-a racit o pudram cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi visine decongelate si curatate de samburi sau un borcan de 800 g cu visine, vezi reteta aici.

2

Pentru a obtine o spuma de albusuri tare si pufoase recomand ca paletele de la mixer si castronul sa fie foarte bine degresate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rapida cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Ksenya 1

08.03.2015, 20:31

Andipanda,prajitura de fata este intocmai facuta dupa cantitatile date de mine.
Da,cum bine ai observat este FARA praf de copt,nu necesita praf de copt.Acum , undeva ai gresit , cred ca n-ai batut suficient albusurile si s-au lasat, trebuie sa fie o spuma tare ,cum e cea din imaginea mea , ori cuptorul nu a fost preincalzit , sau visinele nu au fost scurse . Imi pare rau ,e un simplu pandispan n-are cum sa nu-ti iasa. Succes! Astept s-o reusesti. Sunt aici sa te ajut pana iti iese Multumesc de trecere!

Oana 1

08.04.2015, 16:41

Andipanda, nu vad de ce nu ai pune praf de copt, daca zici ca nu a iesit fara...mereg si cu si fara...am si eu retete de pandispan in genul asta fara praf de copt...Succes data viitoare

navidad_2017 1

04.01.2017, 03:54

Foarte buna si cu caise si zmeura, ca visine nu avem...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si visine