Savarine

de Alexandra Burz in Prajituri, 22 Feb 2014 | 1616 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • 150 ml lapte caldut
  • 30 ml ulei
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf sare
  • 500 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 esente rom
  • 300 ml frisca lichida
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Pentru savarine:


Puneti faina intr-un bol, amestecati laptele cu drojdia uscata si zaharul, dupa care adaugati-l peste faina.


Adaugati ouale si uleiul, amestecand compozitia cu o lingura pentru ca va fi foarte moale.


Adaugati sarea si amestecati aluatul pentru 5 minute, dupa care acoperiti castronul cu folie de plastic si lasati-l sa creasca pentru 30-40 de minute sau pana ce isi dubleaza volumul.


Cand aluatul a crescut puneti-l in forme de savarine pe care le-ati uns cu unt si le-ati tapetat cu faina.


Lasati savarinele sa mai creasca in forme aproximativ 20 de minute sau pana ce ajung pana la buza formei.


Puneti savarinele la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20-25 de minute sau pana ce sunt frumos rumenite deasupra.


Lasati apoi savarinele sa se raceasca.


Pentru sirop:


Puneti apa si zaharul pe foc si lasati sa fiarba pana ce se dizolva zaharul.


Opriti focul si adaugati esenta de rom.


Asamblare:


Cand s-au racit savarinele, intoarceti-le invers si taiati un capacel fara a-l separa cu totul de restul savarinei.


Scufundati fiecare savarina in sirop pana acestea incep sa isi mareasca volumul si sa se imbibe bine cu sirop.


Puneti frisca batuta tare intr-un pos, deschideti usor capacelul fiecarei savarine si decorati cu frisca intr-un strat foarte generos.


Puteti pune pe fiecare capacel al savarinei putina dulceata.


Puneti savarinele la rece aproximativ 3-4 ore inainte de servire.



 

TIPS-URI

1

dulceata poate fi de maI multe feluri insa de preferat fructe de padure sau capsuni (eu am folosit de mure)

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Alexandra Burz 1

23.02.2014, 15:23

Pushaa 1

24.02.2014, 13:19

Alexandra Burz 1

24.02.2014, 21:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Savarine cu frisca si jeleu de zmeura