Prajitort cu piersici si bezea

de Panacris in Prajituri, 9 Sep 2012 | 1265 vizualizari

 

O reteta adaptata dupa Alina Codrean, din Libertatea ptr femei!

 

INGREDIENTE

  • oua 5 bucati,
  • zahar tos 2 cani mari,
  • lapte 1 cana mare,
  • ulei 1 cana mare,
  • faina 3 cani,
  • zahar vanilinat 1 plic,
  • coaja de lamaie 1 lingurita,
  • praf de copt 1 plic,
  • sare iodata,
  • 8 piersici
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitort cu piersici si bezea:

Galbenusurile se amesteca cu o cana de zahar , zaharul vanilinat si un praf de sare, energic pana devine cremos. Apoi se adauga uleiul, laptele, coaja de lamaieamestecand mereu. La final se cerne faina impreuna cu praful de copt, amestecand usor pana se incorporeaza toate ingredientele. Aluatul obtinut se pune intr-o tava, eu am avut tava ocupata, asa ca l-am pus in forma de tort :D, se pune la copt in cuptorul preincins, acoperit cu o foaie de pergament, cca. 15 minute la foc mediu.


Intre timp se curata piersicile de coaja si se taie in bucati. Dupa ce s-a intarit putin aluatul se pun fructele, deasupra, si se introduce din nou tava la cuptor ptr inca 20-25 de minute.


Intre timp, se bat spuma, albusurile, cu o cana de zahar si un praf de sare. Dupa ce trece testul scobitorii, prajitortul, se scoate tava din cuptor si se pun albusurile batute. Se da din nou prajitortul, la cuptor, ptr cca. 60 de minute la 150 grade. Prajitortul e gata cand bezeaua de deasupra capata o culoare aramie, iar inauntru e alba.


Se lasa la racit in forma, se taie a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitort cu piersici si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

10.09.2012, 20:59

bun,bun

Sim0na 1

11.09.2012, 09:43

Ce frumusete bunacioasa!!

olivee 1

12.09.2012, 21:13

bunnnnn

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Melba cu piersici