Savarine

de Retete_din_suflet in Prajituri, 6 Feb 2013 | 2820 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 126g faina,
  • 90g zahar,
  • 3 oua,
  • 24ml ulei,
  • 1 plic praf de copt, 15g,
  • 300-400ml frisca,
  • 1-2plicuri de zahar vanilat,

Sirop:

  • 300ml apa,
  • 90g zahar,
  • esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se bat ouale cu zaharul si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in oua.


Se ung formele de muffins cu unt si se tapeteaza cu faina.


Se pune compozitia pana la jumatatea formei si se da la cuptorul incalzit 170ºC-12-15min. pana se rumenesc usor.


Sirop: Apa cu zaharul se pun pe foc pana incepe sa clocoteasca si se ingroasa putin. Se stinge si se adauga esenta de rom.


Se scot din forma cu ajutorul unui cutit ascutit. Se insiropeaza cat sunt calde, dupa care se lasa sa se raceasca.


Se bate frisca cu zaharul vanilat. Cu ajutorul un cutit taiem un capacel din savarine.


Punem frisca cu ajutorul unei seringi de patiserie cu varful in stea. Capacelele se pot unge cu putin gem sau se pune un "mot" de frisca si o cireasa deasupra.


Obligatoriu se dau la rece pana se servesc.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Bya Ralu 1

06.02.2013, 09:42

bune tare

Rocsi 1

06.02.2013, 12:08

Bine ai venit!

Retete_din_suflet 1

07.02.2013, 21:03

mulumesc pentru intampinare! cum poti incepe ziua mai frumos decat cu ceva bun, dulce! ma bucur ca v-au placut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Savarine