Chec cu lamaie

de susu in Prajituri, 13 Iun 2011 | 4123 vizualizari

 

Un chec dulce acrisor si racoritor, potrivit pentru cei care indragesc gustul citricelor.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 125 gr zahar
  • 75 ml ulei
  • 170 gr faina
  • Arome, vanilie si rom
  • Coaja de lamaie rasa
  • ½ lingurita praf de copt
  • 2 lamai potrivite
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie:

Albusurile care au fost tinute la temperature camerei se bat spuma cu un praf de sare dupa care se adauga treptat zaharul si se bate dupa fiecare transa. Adaugam zeama de lamaie si coaja rasa.  Galbenusurile se presara cu putina sare, coaja de portocale si zahar vanilat iar dupa cateva minute se mixeaza. Adaugam cate putin uleiul si amestecam. Compozitia rezultata se adauga la albusuri impreuna cu faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor de jos in sus. Se da la cuptor la foc mic pentru aproximativ 35 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Chec cu lamaie-0
Chec cu lamaie-1
Chec cu lamaie-2
Chec cu lamaie-3
Chec cu lamaie-4
Chec cu lamaie-5
Chec cu lamaie-6
Chec cu lamaie-7

COMENTARII (16)

aziz

aziz 1

14.06.2011, 19:36

superbbbbbbbbbbb

babi5

babi5 1

26.06.2013, 19:35

simona72

simona72 1

27.06.2013, 08:35

Ce super este forma de copt!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!