Desert prajitura rasturnata cu piersici si mure

de Lau in Prajituri, 24 Oct 2017 | 3237 vizualizari

 

M-am inspirat de la divainbucatarie

 

INGREDIENTE

  • 500 g piersici
  • 50 g mure,zmeura
  • 20 g unt
  • 2 linguri zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Blat
  • 150 g unt
  • 5 oua
  • 150 g iaurt
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 300 g zahar
  • esenta de vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu piersici si mure:

Intr-o tava (eu am preferat sa o tapetez cu hartie de copt), adaugam feliile de piersici precum petalele unei flori, in mijloc adaugam mure, untul topit, de la lamaie si presaram zahar deasupra.

Dam tava la cuptorul incalzit cca. 15 min, pana scade putin lichidul lasat de fructe.

Intre timp, pregatim blatul-mixam untul cu zaharul, adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, iaurtul si esenta, amestecam bine pana ce se incorporeaza.

La final, incorporam faina amestecata cu praful de copt. Turnam aluatul peste fructe si dam tava la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

O rasturnam prajitura cu ajutorul unei farfurii.

Eu nu am avut tava destul de inalta si am facut 2 prajituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu piersici si mure" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza, reteta Ioanei