Croissants frantuzesti

de micki in Prajituri, 24 Noi 2009 | 18162 vizualizari

 

Noi le-am papat la micul dejun intr-o duminica alaturi de o cafea(respectiv lapte)....E ceva de lucru ,dar rezultatul final merita efortul....

 

INGREDIENTE

  •  Ingrediente pentru circa 15 croissants: 560 gr faina de buna calitate(daca gasiti manitoba sau faina de forta e si mai bine) 280 gr unt 120 ml lapte caldut 20 gr drojdie proaspata 100 gr zahar 2 oua 6 gr de sare coaja de lamaie rasa vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croissants frantuzesti:

Mai intai pregatim maiaua...drojdia se topeste in 60 ml lapte caldut apoi se framanta cu 100 gr de faina.Se face o biluta se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut pentru 45 minute circa...


cat creste maiaua pragatim untul....framantam 240 unt taiat bucatele cu 60 gr de faina,apoi se pune intre doua foi de pergamen si se niveleaza pana la un diametru de un centimetru. Se pune in frigider.


se amesteca ouale,zaharul,untul ramas,laptele ramas,coaja de lamaie si vanilia,se adauga si maiaua,apoi incet incet se incorporeaza toata faina.Sarea se adauga la final .


se framanta pana va deveni un aluat elastic si fin....acest aluat il vom lasa la crescut acoperit cu folie alimentara ,pentru circa o ora si jumatate


Dupa ce a crescut se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara,se pune untul in mijlok apoi se procedeaza dupa cum se vede in imagini


Dupa ce s-a "impachetat" se intoarce la 90 grade (cu pliile spre voi)si se intinde bine


dupa ce s-a intins aluatul se "impatureste" din nou cum am facut prima,apoi se inveleste in folie alimentara si se pun in frigider pentru 30 minute circa.Dupa 30 minute se scoate din frigider se intinde din nou intr-o foaie subtire,se "impatureste" si se pune in frigider pentru alte 30 minute.

In timp ce le intindeti foile veti vedea ca untul tinde sa mai iasa pe margini....nu mai adaugati faina,doar putina pe margini sa nu se prinda de masa de lucru


trecute cele 30 minute,se scoate aluatul din frigider se intinde o foaie de circa 1 cm grosime,se taie in triunghiuri si se formeaza croissant-urile,se lasa la crescut pentru alte 30 minute....eu le-am lasat peste noapte,a doua zi de dimineatza doar le-am dat cu ou si le-am bagat la cuptor pentru circa 15 minute la 180 grade


 

TIPS-URI

1

se pot congela abia rulate...cand doriti sa le serviti le scoateti din congelator si le lasati cateva ore la crescut,apoi le bagati la cuptor...

2

Se pot scoate din congelator de seara si lasate la crescut peste noapte.Dimineata numai le bagati la cuptor...

Daca ti-a placut reteta noastra "Croissants frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

alice_frumi 1

29.07.2010, 19:42

acestea le-am vazut pe alt site... ai copiat reteta si pozele de acolo....sunt aceleasi
http://prajiturelecuretete.blogspot.com/2009/11/croissants-frantuzesti.html

ela 1

29.07.2010, 20:33

e aceiasi persoana,uita-te la nume,Alice

gaby_duceag 1

29.07.2010, 20:38

).draga de alice

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata si ananas