Cremsnit

de RuxyRux in Prajituri, 13 Noi 2013 | 34156 vizualizari

 

Dar nu orice fel de cremsnit...ci unul adevarat...este exact ca cel pe care mi-l facea mama cand eram copil...o MINUNATIE! Nu stiu daca mai are nevoie de prezentare...asa ca va las sa vi-l imaginati :)

 

INGREDIENTE

  • aluat de foietaj facut in casa ( avem nevoie de o rola de aluat pe care o vom imparti in doua foi)
  • Crema:
  • 8 oua
  • 350 gr zahar
  • vanilie dupa gust
  • 9 linguri faina
  • 1 kg si jumatate de lapte
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

Daca avem aluatul dinainte pregatit este mult mai usor, daca nu orcium este un cremsnit rapid...mai greu cu asteptarea, va trebui sa se raceasca bine :)

Foile:

Impartim bucata de aluat in doua si intindem doua foi subtiri cat tava.

Coacem foile pana se rumenesc frumos la 200 de grade.

Crema:

Punem laptele pe foc cu zaharul si vanilia.

Amestecam ouale cu o cana de lapte rece( din total ) si cu faina, eu am pus mixerul cu picior in functiune , astfel incat am obtinut o crema fina fara cocoloase.

Cand laptele a dat un clocot, turnam compozitia de ou in fir subtire si mixam bine. Tinem crema pe foc mic, amestecand permanent in jur de 12 minute.( avem grija sa nu se prinda de fundul vasului)

Punem o foaie de aluat la baza tavii, deasupra crema si acoperim din nou cu foaie. Dam prajitura la rece. Eu am lasat cremsnitul la frigider toata noaptea.

Cand s-a racit, portionam si pudram cu zaharul pudra vanilat.

E minunat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Sim0na 1

13.11.2013, 21:24

De cand n-am mai facut.. Bineteles, cu aluat de cumparat..

RuxyRux 1

13.11.2013, 21:50

E tare tareee delicios Simo

bianca92 1

13.11.2013, 22:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit