Chessecake cu cirese

de micki in Dulciuri, 9 Iul 2010 | 3754 vizualizari

 

E un deliciu...

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 160 gr biscuiti obisnuiti
  • 70 gr unt
  • pentru crema:
  • 50 ml sirop de cirese
  • 20 cirese din sirop
  • 8 gr de gelatina in foi
  • 2 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 250 gr crema de branza(tip philadelphia)
  • 500 gr urda
  • o esenta de vanilie
  • 1 lingura de zahar pudra
  • pentru partea de deasupra:
  • 500 gr de cirese
  • 100 ml de sirop de cirese
  • 8 gr de gelatina in foi
  • 3 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chessecake cu cirese:

pentru blat pisam bine biscuitii sau ii dam prin mixer pana devin ca o faina,apoi ii amestecam cu untul topit.


tapetam o tava rotunda care se deschide cu hartie de copt,apoi asezam blatul obtinut intr-un strat subtire dupa care il dam la congelator pentru circa 30 minute.


intre timp pregatim crema:amestecam crema de branza cu urda,zaharul,praful de sare si esenta de vanilie.Gelatina se pune la inmuiat in apa rece apoi se stoarce bine si se topeste in siropul cald.Se adauga si siropul la crema,se amesteca bine,apoi se adauga si ciresele insiropate.


se scoate tava cu blatul din congelator,se adauga si crema deasupra se niveleaza bine,apoi se da la frigider pentru circa 2 ore.


Intre timp pregatim ciresele petru partea de deasupra.Scoatem samburele la toate ciresele,apoi le punem intr-o cratita pe foc cu cele 3 linguri de zahar.Lasam sa fiarba cam 10 minute,apoi adaugam si siropul de cirese in care topim gelatina.

Dupa ce crema s-a intarit,adaugam si stratul de cirese(care trebuie sa fie racit),apoi dam din nou la frigider pentru o noapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chessecake cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (15)

Ligia Bxl 1

31.01.2011, 14:40

ce bunatate

adry88 1

11.05.2011, 15:22

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 14:06

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peste copt cu ierburi aromate

ieri la 22:23

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

ieri la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

pe 21.08 la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

pe 21.08 la 23:06

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de ciocolata