Chessecake cu cirese

de micki in Dulciuri, 9 Iul 2010 | 3684 vizualizari

 

E un deliciu...

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 160 gr biscuiti obisnuiti
  • 70 gr unt
  • pentru crema:
  • 50 ml sirop de cirese
  • 20 cirese din sirop
  • 8 gr de gelatina in foi
  • 2 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 250 gr crema de branza(tip philadelphia)
  • 500 gr urda
  • o esenta de vanilie
  • 1 lingura de zahar pudra
  • pentru partea de deasupra:
  • 500 gr de cirese
  • 100 ml de sirop de cirese
  • 8 gr de gelatina in foi
  • 3 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chessecake cu cirese:

pentru blat pisam bine biscuitii sau ii dam prin mixer pana devin ca o faina,apoi ii amestecam cu untul topit.


tapetam o tava rotunda care se deschide cu hartie de copt,apoi asezam blatul obtinut intr-un strat subtire dupa care il dam la congelator pentru circa 30 minute.


intre timp pregatim crema:amestecam crema de branza cu urda,zaharul,praful de sare si esenta de vanilie.Gelatina se pune la inmuiat in apa rece apoi se stoarce bine si se topeste in siropul cald.Se adauga si siropul la crema,se amesteca bine,apoi se adauga si ciresele insiropate.


se scoate tava cu blatul din congelator,se adauga si crema deasupra se niveleaza bine,apoi se da la frigider pentru circa 2 ore.


Intre timp pregatim ciresele petru partea de deasupra.Scoatem samburele la toate ciresele,apoi le punem intr-o cratita pe foc cu cele 3 linguri de zahar.Lasam sa fiarba cam 10 minute,apoi adaugam si siropul de cirese in care topim gelatina.

Dupa ce crema s-a intarit,adaugam si stratul de cirese(care trebuie sa fie racit),apoi dam din nou la frigider pentru o noapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chessecake cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 120 lei
1199.99 lei
1079.99 lei

COMENTARII (15)

Ligia Bxl 1

31.01.2011, 14:40

ce bunatate

adry88 1

11.05.2011, 15:22

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 14:06

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cacao si fructe