Prajitura Alba ca Zapada

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 1 Feb 2010 | 26569 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul pentru foi:
  • 3 oua 
  • 100 g zahar pudra
  • 6 linguri ulei 
  • 3 linguri lapte 
  • 1 lingurita rasa praf de copt 
  • sare 
  • 450 g faina
  • Crema
  • 500 ml lapte 
  • 2 linguri cu varf faina 
  • 250 g unt
  • 275 g zahar pudra 
  • 1 lamaie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca Zapada:

-mixam ouale + zahar + ulei + lapte-apoi adaugam faina amestecata cu sare + praf de copt
-aluatul framnatat se imparte in 3 bucati
-se coc 3 foi pe dosul tavii unse cu ulei
-foile se coc cam 10 minute la foc mic,fiecare

 

-mixam bine untul + zahar
-se amesteca intr-o craticioara faina + laptele, cu grija sa nu aiba cocoloase
- se amesteca continuu sa nu se prinda, dupa ce a inceput sa se ingroase se mai fierbe inca 5 minute
-se lasa crema la racit
-se freaca untul sau maragrina cu zaharul
-peste untul amestecat cu zahar se pune coaja rasa de lamaie + sucul si apoi incorporam faina cu lapte (de mai sus) care trebuie sa fie rece, nici macar caldut ca riscam sa se taie crema
-ungem prima foaie cu crema-punem a doua foaie, apoi restul de crema, urmeaza a treia foaie
-asezam ceva greutate pe prajitura si o dam la frigider.E indicat ca prajitura sa stea o noapte la frigider sau 1 zi sa se inmoaie.
Nu am poze pas cu pas pentru ca am pregatit-o pentru ziua mea si era ora 1,deci nu mai aveam pofta de poze!este fff buna!!!sa nu va speriati cand vedeti foile asa de tari pentru ca dupa o noapte sunt perfecte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Pasiune pentru bucatarie 1

01.02.2010, 23:47

eu nu am mai facut prajituri cu foi pe dosul tavii,dar de ziua mea m-am pus pe treaba pentru ca vroiam cv mai consistent sa duc la colegi

elena1988 1

08.03.2011, 11:05

adry88 1

07.07.2011, 11:01

buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Braduti umpluti