oanapl

6

Bucataras
Chef

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE678
PRIETENI291
Retete / Mancaruri cu carne

Piept de rata cu cartofi duchesse

In Rata la 23 Ian 2021

Se curăță cartofii cruzi, se spală și se taie în cuburi. Se pun la fiert în apă cu o linguriță de sare. Se fierb exact ca și pentru un piure de cartofi. Când sunt gata, se strecoară și lasă 5 minute la răcorit. (se lucrează cu ei calzi) Se zdrobesc cartofii și...

Tochitura de porc

In Porc la 27 Aug 2020

Se spală bucata de carne, se usucă cu un șervet absorbant, apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la prăjit în 2 linguri de ulei. Se prăjește pe toate părțile până când se albește. Se spală ficatul de porc, se usucă cu un șervet absorbant,...

Pui cacciatore

In Pui la 1 Aug 2020

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade C. Se condimentează carnea de pui cu sare și piper. Bucăţile de carne se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile. Se dau deoparte. Se taie ceapa julien și se călește cu usturoiul pisat. Se...

Tarta cu carne tocata si legume

In Porc la 24 Mai 2020

Se prepară mai întâi umplutura de carne tocată. Se pune uleiul la încins și se adaugă carnea tocată presărată cu sare, în prealabil și se amestecă intens pentru a se prepara carnea uniform. Se adaugă legumele și se lasă să fiarbă la foc potrivit. Se...

Pui cu ciuperci in sos de smantana

In Pui la 15 Apr 2020

Carnea se taie cubulețe şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, oregano şi boia. Bucăţile de carne se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile. Se adaugă o cană cu apă și se lasă să fiarbă la foc potrivit, acoperite cu capac. Separat se călesc ceapa...

Carne de vitel cu cartofi, la cuptor

In Vita la 3 Apr 2020

Se spală carnea, se usucă cu prosop de hârtie abosrbant și se taie bucăți. Se curăță cartofii, se spală, se taie în bucăți potrivite. Se presară condiment peste cartofi și se așează în tava unsă cu ulei de măsline, intercalându-se cu...

Piept de pui cu legume si sos de rosii

In Pui la 1 Apr 2020

Pieptul de pui tăiat cubulețe se prăjește pe toate părțile în uleiul de măsline încins. Se spală și se curăță legumele.Se taie pe rând legumele: ceapa se taie julien, ardeiul se taie felii, iar dovlecelul cubulețe. Roșiile se țin în apă fierbinte pentru a...

Orez cu legume si carne de rata

In Rata la 13 Mar 2020

Pulpele de rață se spală și se pun la fiert în apă cu sare (eu am folosit o oală sub presiune deoarece era rață de țară și fierbea mai greu). După ce a fiert carnea, se dezosează și se desface bucăți. Morcovul ras, ardeiul tocat cubulețe mici și ceapa tăiată rondele se...

Pui cu cartofi noi, la cuptor

In Pui la 11 Mar 2020

Se spală bucățile de carne de pui și se pun la fiert în apă cu sare, pentru 20 de minute. Se curăță cartofii, se spală, se taie în două și se pun la fiert pentru 10 minute. Se taie ardeiul felii. Se scurge apa și se presară boia de ardei dulce...

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

In Pui la 24 Ian 2020

Se pun cubulețele de carne în uleiul încins și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se condimentează cu condiment pentru pui, sare si piper după gust.Se adaugă ceapa tocată cubulețe,...

Placinta cu carne de porc

In Porc la 30 Dec 2019

Carnea de porc se taie bucăţi şi se trece prin maşina de tocat. Caşcavalul se rade pe răzătoarea mare. Ceapa se toacă mărunt şi ardeiul se taie cubulețe. Ceapa se înăbuşă în ulei, apoi se adaugă carnea tocată și o căniță de apă, și se continuă...

Friptura de purcel

In Porc la 26 Dec 2019

Se spală bucata de carne apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la fiert, în apă cât să o acopere, pentru 50-60 de minute. Separat, se toacă ceapa mărunt, se călește puțin și se adaugă bucățile de carne și se lasă să se rumenească puțin. Se...

Piept de porc fiert in bere

In Porc la 6 Oct 2019

Tai pieptul de porc în două și pui bucățile de carne într-o oală încăpătoare.  Pui foile de dafin, cimbrul și boabele de piper în oală, urmate de morcovi, țelină și ceapă. Adaugi berea (cât să acopere). Pui la fiert pe foc potrivit,...

Creier pane

In Porc la 29 Iul 2019

Lași creierul în apă rece 15-20 minute pentru a ieși sângele. Îl speli bine și îl pui la fiert in apă rece cu sare 3-4 minute. Scoți creierul în strecurătoare și îl lași la scurs și la răcit. Îl condimentezi cu sare și piper. Bați...

Ficatei de pui cu mazare

In Ficat la 3 Iun 2019

Cureți legumele și le speli. Toci ceapa mărunt, morcovii îi dai pe răzătoarea mică, iar roșia si ardeii le tai cubulețe. Usturoiul îl tai feliuțe.  Ficățeii de pui îi cureți de pieliță și îi speli cu apă rece și îi fierbi pentru 5-10 minute....

Tarta cu carne tocata, mozzarella si legume

In Porc la 5 Mai 2019

Prepari mai întâi umplutura de carne tocată. Pui uleiul la încins și călești în el ceapa tocată solzișori, morcovul dat pe răzătoarea mică și 2 căței de usturoi pisați. Stropești legumele și cu puțină apă pentru a nu căpăta acel gust strident de...

Coaste fierte in bere

In Porc la 10 Feb 2019

Pui coastele într-o oală încăpătoare.  Pui foile de dafin (eu nu am avut), cimbrul și boabele de piper în oală, urmate de morcovi, țelină și ceapă. Adaugi berea (cât să acopere).  Pui la fiert pe foc, până când carnea devine ff...

Budinca cu legume si piept de pui

In Pui la 30 Dec 2018

Speli carnea de pui și o tai cubulețe mici, apoi o călești în 2 linguri de ulei, adaugi condimentele și o căniță de apă și lași să fiarbă la foc potrivit până când carnea este făcută și scade apa. Mixezi ouăle cu kefirul. Adaugi sare și piper după gust....

Tocanita din pipote, ficatei de pui si ardei copt

In Pui la 5 Noi 2018

Speli pipotele și ficățeii de pui, le tai în bucăți mai mici și le pui la fiert în apă cu sare (eu le-am pus în vase diferite). Le lași să fiarbă pe jumătate. Scurgi apa și le clătești. Tai ceapa și usturoiul mărunt și le călești în uleiul...

Gulas unguresc cu galuste si cartofi

In Vita la 3 Sep 2018

Umpli o oală cu apă și o pui la fiert cu 2 foi de dafin. Cureți carnea de pielițe, o speli și o tai bucăți. Când clocotește apa pui carnea și o fierbi pentru 30 de minute. Ceapa o cureți, o speli și o tai mărunt. Ardeiul capia îl cureți, îl speli și...

Pulpe de pui in foietaj

In Pui la 14 Ian 2018

Speli si usuci cu servetele absorbante pulpele de pui dezosate. Dai pieptul de pui prin masina de tocat, iar ciupercile (din conserva), ceapa verde si ardeiul rosu le toci marunt. Amesteci carnea tocata, ciupercile, ardeiul, ceapa verde, cascavalul (dat pe razatoare), cimbrul, sarea, piperul...

Rulada cu ficatei de pui

In Ficat la 6 Ian 2018

Freci untul cu faina, apoi adaugi galbenusul, sarea si framanti pana cand capata consistenta unui aluat potrivit, pe care-l lasi la rece 30 de minute. Rumenesti costita taiata cubulete, o scoti deoparte si in grasimea ramasa, calesti ceapa tocata iar apoi adaugi ficateii taiati cubulete. Cand...

Tarta cu broccoli, ficatei si pipote

In Ficat la 4 Ian 2018

Pui la fiert măruntaiele în apă cu sare. Când sunt aproape fierte, le scurgi bine de apă și le tai mărunt. Separat, pui la fiert buchețelele de broccoli în apă cu sare și le lași să clocotească 3 minute apoi le scurgi bine de apă. Tai ardeii felii...

Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt

In Pui la 9 Dec 2017

Pui măruntaiele curățate, spălate și porționate în bucăți mai mici, într-un vas, pe foc, împreună cu 2 linguri de ulei și presari puțină sare peste ele. Eu am folosit o caserola de inimi cu pipote, achizitionate din comert. Poti adăuga si ficătei de pui. Le lasi...

Fasole cu ciolan

In Porc la 4 Dec 2017

Fasolea boabe uscată o pui la înmuiat în apă rece, pentru minim 8 ore (peste noapte).  Așezi ciolanul întreg, cu os cu tot, într-o oală încăpătoare și îl acoperi cu apă rece (să treacă cu 2 degete deasupra lui) și îl pui la foc iute la...

Placinta cu ficatei de pui si ciuperci

In Ficat la 10 Noi 2017

Prepari aluatul din ingredientele enumerate mai sus si il lasi la frigider 30 de minute. Tai ficateii de pui si ciupercile in bucatele mici si ii calesti in 4 linguri de ulei. Ii condimentezi dupa gust cu sare si piper si ii lasi la racit. Ungi vasul yena cu unt si intinzi o foaie din aluat....

Culibiaca (Placinta cu carne tocata)

In Vita la 27 Oct 2017

Carnea de vită o cureţi de pieliţe, o tai bucăţi mici şi o treci prin maşina de tocat. Caşcavalul îl razi fin. Toci mărunt ceapa şi pătrunjelul verde. Ceapa o înăbuşi în ulei, adaugi carnea tocată, continuând înăbuşirea circa 10 minute. Lași...

Piept de rata cu legume la tigaie

In Rata la 13 Oct 2017

Începi prin a scoate pieptul de rață din frigider cu măcar o oră înainte de a-l pregăti. În felul acesta carnea va ajunge treptat la temperatura camerei. Crestezi cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit pielea pieptului de rață făcând tăieturi în...

Mancarica de naut cu afumatura

In Porc la 13 Oct 2017

Speli legumele, apoi tai cubulețe ceapa, roșia și ardeiul și dai morcovul pe răzătoare și le pui la călit în uleiul încins. Tai mușchiulețul felii și îl adaugi peste legume. Adaugi 2 căni de apă și condimentezi cu sare, piper și cimbru.  Lași să...

Deliciu cu pui, masline si branza

In Pui la 11 Oct 2017

Cureți și toci ceapa și usturoiul mărunt și le călești în uleiul încins. Adaugi pieptul de pui spălat, uscat cu un prosop absorbant și tăiat cubulețe. Adaugi sare și piper și 1/3 cană de apă fiartă și lași să scadă la foc potrivit. După ce a fiert pieptul de pui,...

Afisate 1 - 30 din 82 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

A gresi este omeneste…totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro