Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl in Vita, 22 Sep 2021 | 4058 vizualizari

 

Văzusem la Merisor o mâncarică tărănească și mi-a făcut cu ochiul. Eu am pregătit-o cu carne de vită și a ieșit delicioasă. Se poate pregăti și cu carne de porc sau afumătură și iese grozav de bună.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • 2 cepe roșii
  • 1 morcov
  • 3-4 căței de usturoi
  • 100 g gogoșari în oțet
  • 150 g suc de roșii (sau 4-5 roșii pasate)
  • 300g carne de vită
  • cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguță rozmarin
  • sare
  • piper măcinat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • pătrunjel
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica taraneasca cu carne de vita:

Speli carnea, o fasonezi, o tai cubulețe și o pui la fiert în apă cu sare.
Speli bine cartofii și îi pui la fiert în coajă, în apă cu puțină sare.
Toci ceapa mărunt, usturoiul felii, morcovul îl dai pe răzătoarea mică și le călești. Adaugi condimentele și 2 căni din apa în care a fiert carnea. Adaugi carnea și sucul de roșii și lași să fiarbă la foc potrivit.

Tai gogoșarii felii și îi adaugi peste restul ingredientelor.

Cartofii fierți, îi treci prin jet de apă rece și îi decojești.
Îi feliezi și îi adaugi peste celelalte ingrediente, îi amesteci bine și îi lași să fiarbă la foc mic, aproximativ 20 de minute, timp în care asezonezi gustul mâncării cu sare, piper, cimbru.
Scoti după 15 minute foaia de dafin, pentru că devine amăruie, dacă se fierbe mult.

O parte din cartofi se vor sfărâma și vor îngroșa mâncarea, așa că amesteci din când în când ingredientele, să nu se lipească.
După stingerea focului, adaugi pătrunjelul tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica taraneasca cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Panacris 1

24.09.2021, 12:29

madi_marin 1

25.09.2021, 10:23

Foarte gustoasa!

Constelatialeu 1

27.09.2021, 18:37

Deliciu !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita cu legume la cuptor