Pulpe de pui cu iaurt si pesmet

de oanapl in Pui, 13 Aug 2021 | 2914 vizualizari

 

Și eu sunt foarte mândră că fac parte din această frumoasă comunitate și postez cu drag rețete pregătite de mine pentru familia mea.
Vă invit să încercați și voi o rețetă delicioasă și foarte ușor de pregătit.
retete de suflet
 

 

INGREDIENTE

  • 8 ciocănele de pui
  • Sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 150 g de iaurt
  • 20 ml zeamă de lamaie
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri de muștar
  • 1/2 legatură pătrunjel verde
  • Pesmet
  • 30 g unt cuburi
  • -pentru garnitură:
  • 6 cartofi
  • Ulei de măsline
  • condiment pentru cartofi
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu iaurt si pesmet:

Speli ciocănelele de pui, apoi îndepărtezi pielea și le usuci cu un șervet absorbant apoi le freci cu sare, piper și boia de ardei dulce.
Amesteci iaurtul cu zeama de lămâie și apoi adaugi usturoiul pisat, muștarul și pătrunjelul verde tocat și amesteci bine pentru a omogeniza compoziția.
Treci fiecare bucată de pui prin sosul de iaurt și apoi prin pesmet.
Așezi copănelele într-o tavă  tapetată cu hârtie de copt și dai tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade C.
După 30 de minute, scoți tava din cuptor și așezi deasupra fiecărei bucăți de pui câte un cub de unt și introduci din nou la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade C.

 Pentru garnitură, cureți cartofii și îi tai felii, îi ungi cu puțin ulei și presari condiment pentru cartofi și apoi îi amesteci bine.Îi pui în friteuza cu aer cald și îi lași (la 180 de grade C) până când se rumenesc intorcându-i pe toate părțile. În aproximativ 20 de minute vor fi gata.
Scoți bucățile de pui din cuptor și le așezi pe un platou alături de cartofi. Poți să îi servești cu gogoșari sau castraveți murați.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu iaurt si pesmet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fast food acasa