oanapl

6

Bucataras
Chef

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE680
PRIETENI261
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv saratele cu sos pesto si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 21 Ian 2021

Se decongelează aluatul la temperatura camerei. Se unge foaia de aluat cu un strat subţire de pesto, pe toată suprafaţa, apoi se presară caşcavalul dat prin răzătoarea mică. Se taie fâşii late de 1,5 cm şi lungi de 15 cm. Se răsucesc şi se aşează în tava tapetată cu...

Aperitiv tarta cu zucchini si branza

In Aperitive / Garnituri la 16 Ian 2021

Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit în folie alimentară). Între timp se prepară umplutura.  Zucchini se spală și se taie felii cât mai subțiri. Dacă sunt prea...

Aperitiv tarta cu ton si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 25 Sep 2020

Aluatul: Într-un vas se pune făina, untul rece taiat cubulete, oul, smântâna si sarea și se frământă cu mana până când se obtine un aluat omogen. Se pregăteștă o tavă dreptunghiulară de tartă și se întinde aluatul într-o foaie...

Aperitiv bulete de branza si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 25 Apr 2020

Se curăță cartofii, se spală, se taie felii și se pun la fiert într-un vas cu apă cât să îi acopere, puțină sare și o lingură de ulei. După ce fierb, cartofii se pasează și se lasă să se răcească. Într-un castron se pune branza de vacă mărunțită...

Oua vopsite de Paste

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2020

Pentru început se degresează ouăle. Se spală cu apă călduță și puțin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi se limpezesc bine.  Se pune apă într-o oală, se adaugă sarea și se amestecă ușor până când se topește. Se adaugă ouăle și se...

Aperitiv cu legume si piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2019

Speli carnea de pui și o tai cubulețe mici, apoi o călești în 2 linguri de ulei, adaugi condimentele și o căniță de apă și lași să fiarbă la foc potrivit până când carnea este făcută și scade apa. Mixezi ouăle cu smântâna și brânza de...

Aperitiv chec cu ardei, morcovi si sunca

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2019

Amesteci făina cu praful de copt. Folosind un mixer, bați ouăle cu sare până devin pufoase. Adaugi smântâna și mixezi. Încorporezi făina cu praful de copt amestecând ușor de jos în sus.Adaugi condimente după gust. Pui apoi șunca tăiată cubulețe,...

Aperitiv Waffe cu dovlecei, telemea si cabanos

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2018

Dovleceii îi cureți de coajă și îi dai prin răzătoarea mică și îi scurgi bine de apă. Într-un bol mixezi ouăle, apoi adaugi laptele, și uleiul și mixezi puțin după care adaugi dovleceii, ardeii tăiați cubulețe și telemeaua rasă. Asezonezi după gust și...

Aperitiv chec cu ardei, masline si sunca

In Aperitive / Garnituri la 11 Iun 2018

Amesteci făina cu praful de copt. Folosind un mixer, bați ouăle cu sare până devin pufoase. Adaugi uleiul și mixezi. Încorporezi făina cu praful de copt amestecând ușor de jos în sus. Pui apoi măslinele tăiate rondele, șunca tăiată cubulețe, ardeiul...

Aperitiv rulada din albusuri cu crema de branza si masline

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2018

Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi piperul și laptele alternativ cu uleiul, iar la final făina cernută cu praful de copt. Omogenizezi și torni compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt. Dai la cuptorul preîncălzit, la 185 de grade C și coci cca....

Aperitiv globulete festive

In Aperitive / Garnituri la 19 Dec 2017

Pregatesti doua compozitii. Pentru compozitia din mijlocul globuletelor fierbi 2 oua tari, apoi le pasezi si le amesteci cu pastrama taiata cubulete mici. Omogenizezi compozitia si o pui la frigider. Pentru a doua compozitie, toci fin maslinele (pastrezi 6-7 pentru ornat) si patrunjelul, dai...

Aperitive rulouri cu ciuperci si ardei

In Aperitive / Garnituri la 27 Noi 2017

Ciupercile curățate și spălate, le tai felii și le pui la fiert în apă cu puțină sare, pentru 5 minute. Le scurgi bine de apă și le mărunțești cu ajutorul blenderului. În 50 g unt topit călești ceapa tocată, apoi adaugi ciupercile mărunțite, ardeiul spălat și...

Aperitiv cartofi umpluti cu mozzarella si ou fiert, inveliti in bacon

In Aperitive / Garnituri la 12 Noi 2017

Mai întâi fierbi cartofii, spălați bine și necurățați de coajă, în apă cu puțină sare. După ce au fiert bine îi treci prin jet de apă rece și îi cureți. Îi tai în jumătăți și le scobești interiorul, cu ajutorul unui cuțit cu...

Aperitiv tarta cu ciuperci, piept de pui si porumb

In Aperitive / Garnituri la 10 Noi 2017

Faina, sarea si untul le amesteci pentru a obtine un aluat sfaramicios. Bati oul si il amesteci cu otet si 3 linguri de apa. Pui amestecul de ou in faina si framanti foarte bine. Aduni aluatul intr-o bila si il dai la rece pentru o ora. Pentru umplutura, dai carnea prin masina de tocat, tai...

Aperitiv placinta colorata

In Aperitive / Garnituri la 10 Noi 2017

Amesteci bine ingredientele pentru blat, iar aluatul format il lasi la rece pentru 2-3 ore. Toci marunt mararul. Razi branza si o amesteci bine cu ouale si mararul tocat. Intinzi o foaie groasa de aluat si o pui in tava unsa si tapetata cu faina.  Peste foaie pui un strat de branza,...

Aperitiv placinte cu vinete, ardei si telemea

In Aperitive / Garnituri la 2 Noi 2017

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele şi le frămânți 10 minute. Vei obţine un aluat omogen, pe care îl lași la frigider.Pentru umplutură, cureți vânăta de coajă, o tai cuburi şi o presari cu sare. O lași aşa 10 minute. Într-o tigaie, încingi uleiul...

Aperitiv frittata cu soia, ardei si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 24 Oct 2017

Fierbi cuburile de soia în apă cu sare, timp de 10 minute, apoi le scurgi bine într-o sită.  Intre timp, tai cubulețe șunca și ardeiul roșu spălat, toci mărunt pătrunjelul și dai pe răzătoare mozzarella, apoi le pui într-un castron, adaugi și soia și le...

Mini tarte cu conopida si broccoli

In Aperitive / Garnituri la 19 Oct 2017

Desfaci buchețelele de conopidă și broccoli și le fierbi în apă cu sare pentru 5 minute, apoi le scurgi bine de apă. Mixezi ouăle cu sare și piper. Întinzi aluatul de foietaj dezghețat, îl decupezi și apoi îl transferi în formele de mini tarte unse cu...

Aperitiv tarta cu spanac, branza si rosii cherry

In Aperitive / Garnituri la 7 Oct 2017

Într-un vas pui făina cernută și adaugi untul rece și amesteci până obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi ouăle bătute, apa și sarea. Frămânți până obții un aluat omogen pe care îl vei da pentru minim 30 de minute la frigider. Între...

Aperitiv budinca de dovlecei cu telemea

In Aperitive / Garnituri la 14 Sep 2017

Cureți dovleceii și îi dai pe răzătoarea mică. Tai ceapa rondele. Dai pe răzătoare și brânza telemea. Într-un bol, mixezi ouăle, apoi adaugi dovleceii (scurși de zeamă), ceapa și telemeaua, iar la final, făina și amesteci până când se omogenizează...

Aperitiv barcute din cartofi cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 14 Aug 2017

Speli bine cartofii si ii pui la fiert, in coaja, cu o lingurita de sare. Ii lasi sa fiarba pe jumatate, scurgi apa si ii lasi sa se raceasca.Tai cartofii in jumatate, pe lung, si ii scobesti cu o lingurita, lasand o margine de circa 0.5 cm. Miezul de la cartofii scobiti il amesteci cu smantana,...

Aperitiv placinta italiana de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 14 Aug 2017

Fierbi cartofii în coajă 30-35 minute, sau pana cand, infigand o furculita intr-un cartof, aceasta intra cu usurinta in el. Ii scoti din apa, ii lasi sa se racoreasca putin, apoi ii cureti de coaja. Ii pasezi cu telul. Peste cartofii pasati, adaugi toate ingredientele de mai sus, cu...

Aperitiv mini-gugulufi cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 9 Aug 2017

Freci ouale cu uleiul si iaurtul, condimentezi cu sare si piper, apoi adaugi faina cernuta cu praful de copt si omogenizezi. La final, adaugi ciupercile taiate si patrunjelul tocat fin. Preincalzesti cuptorul la 180 de grade C si ungi formele de gugulufi cu unt. Torni compozitia in forme si le...

Aperitiv clatite cu branza si dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 5 Aug 2017

Mixezi ouăle până când devin spumoase, apoi adaugi pe rând uleiul, iaurtul, dovlecelul ras, dar nescurs si brânzeturile mărunțite. Adaugi, treptat, făina cernută cu praful de copt, urmărind să iasă o compoziție puțin mai groasă decât la clătitele...

Aperitiv tarta cu broccoli, ciuperci si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 23 Iun 2017

Cureti cartofii de coaja, ii tai cubulete si ii pui la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti pe jumatate, ii scurgi de apa si ii lasi sa se raceasca. Speli ciupercile champignon, le stergi cu un prosop absorbant (daca vrei, le cureti coaja, dar nu e musai) si le tai felii subtiri. Desfaci...

Aperitiv briose cu ciuperci si ceapa

In Aperitive / Garnituri la 23 Iun 2017

Calesti ceapa tocata marunt cu ciupercile taiate felii, in uleiul de masline incins. Se condimenteaza cu usturoiul zdrobit, cimbru, sare si piper. Bati ouale cu lapte si ulei si adaugi faina cernuta cu praful de copt. Adaugi compozitia de ciuperci racita si omogenizezi. Pui aluatul in forme de...

Aperitiv placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2017

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi 2 galbenusuri, untul taiat cubulete (la temperatura camerei), maiaua crescuta, si sare (nu se pune peste maia)....

Aperitiv briose cu broccoli

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2017

Cureţi morcovul de coajă şi îl fierbi, iar separat, opăreşti 2-3 minute broccoli, în apă clocotită cu sare, pe care-l desfaci apoi bucheţele. Coci ardeiul, îl cureţi de coajă şi-l tai bucăţi. După ce a fiert morcovul, îi laşi să se scurgă, apoi îi...

Aperitiv tarta cu spanac si branza

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2017

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut, sare si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider, pentru 30 de minute. Cureti, speli bine si oparesti spanacul in...

Aperitiv placinta cu urda si marar ca in Maramures

In Aperitive / Garnituri la 20 Mai 2017

Aluatul: Cerni faina, apoi adaugi sarea si oul batut. Drojdia o dizolvi cu zaharul si o adaugi peste faina. Torni putin cate putin din apa calduta si framanti pana cand aluatul devine elastic. Adaugi uleiul si framanti pana se incorporeaza. Acoperi vasul cu un prosop si lasi...

Afisate 1 - 30 din 75 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Astăzi atragi toate privirile. Efectul este sporit, poate, și de faptul că te-ai încălțat cu câte un pantof din două perechi diferite.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 235

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

TOP
utilizatori

oanapl

10381 puncte

mirela0911

10218 puncte

MotanLaOale

8206 puncte

Lau

Lau 9

7251 puncte

Rocsi

4412 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro