Oua vopsite de Paste

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2020 | 2759 vizualizari

 

Este prima dată când pregătesc ouă roșii (și alte culori) de Paște. Până acum le pregăteau bunica și mama-soacră. Anul acesta, dată fiind situația, a trebuit să le pregătesc eu, cu puțin ajutor din partea fetelor. Am făcut puține, pentru a păstra tradiția. Hristos a înviat!

 

INGREDIENTE

  • 11 ouă albe
  • 2 linguri cu sare fină
  • 20 linguri oțet
  • vopsea de ouă (4 culori)
  • 2 linguri ulei
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua vopsite de Paste:

Pentru început se degresează ouăle.

Se spală cu apă călduță și puțin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi se limpezesc bine. 
Se pune apă într-o oală, se adaugă sarea și se amestecă ușor până când se topește. Se adaugă ouăle și se pun la fiert (eu am pus mai multe ouă și le-am folosit la drob). Se lasă circa 10-15 minute, la foc mic, din momentul în care apa începe să fiarbă. Se scot cu grijă pe un prosop și se lasă puțin la răcit. 


Se pune apă clocotită intr-un borcan mai mare, se adaugă vopseaua de oua și 5 linguri oțet, conform instrucțiunilor de pe plic. Eu am folosit 4 culori, astfel încât am pus apă în 4 recipiente. Se scufundă apoi în vopsea 3-4 ouă și se lasă câteva minute până când se colorează. La fel se procedează cu toate ouăle. 

Se scot pe șervețele de hârtie și se lasă să se usuce. Se pune puțin ulei pe un șervețel și după ce ouăle s-au răcit puțin, se șterg bine pentru a căpăta un luciu frumos.

TIPS-URI

1

din cantitatea de vopsea aflată în acel plic se pot face câte 10 ouă verzi / albastre / galbene și 30 ouă roșii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite de Paste" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Oua vopsite