Aperitiv tarta cu zucchini si branza

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 16 Ian 2021 | 2432 vizualizari

 

"retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g făină
  • 100 g unt 80% rece
  • 1 ou
  • 6 linguri apă
  • sare
  • Pentru umplutură:
  • 300 g brânză de vaci (dulce)
  • 1 zucchini
  • 1 ou mare (sau 2 mici)
  • sare
  • 2 linguri de făină
  • Boia de ardei dulce (opțional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu zucchini si branza:

Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit în folie alimentară).
Între timp se prepară umplutura. 
Zucchini se spală și se taie felii cât mai subțiri. Dacă sunt prea mari feliile, se pot tăia în două.
Se mixează oul cu brânza de vaci, cu ajutorul unui mixer vertical. Se adaugă făina și se omogenizează.
Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe o hârtie de copt, apoi se transferă într-un vas termorezistent uns cu unt. Cu furculița se înțeapă aluatul din loc în loc și se taie surplusul de aluat. Din aluatul rămas se decupează câteva floricele cu care se decorează tarta.
Se pune compoziția de brânză peste aluat și se așează feliile de zucchini în forma dorită. Eu am făcut niște floricele, iar în mijlocul lor am decorat cu boia de ardei dulce.
Se introduce tarta în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute, la 180° C, până când se rumenește frumos.Tarta se lasă câteva minute la răcorit, înainte de a o porționa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu zucchini si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

17.01.2021, 14:46

Wow !!!! Ce fain arata !!!

Rocsi 1

17.01.2021, 19:59

Cat de frumoasa ti-a iesit! Bravo!

oanapl 1

17.01.2021, 21:19

Mă bucur că vă place! Vă mulțumesc de aprecieri!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Ciorba de burta traditionala

de Sztufi 1

pe 23.03 la 10:53

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zucchini in stil mediteranean