Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie cubulețe mici și se călește în 2 linguri de ulei de măsline. Dovlecelul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală și se adaugă apă...
Legumele se curăță, se spală și se pun întregi la fiert în apă rece cu sare și foile de dafin.
Se adaugă la fiert pieptul de pui tăiat fâșii.
Când legumele sunt pătrunse, se scot din zeamă cu o paletă cu găuri.
Se scot și foile de dafin.
Dacă...
Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, dovlecelul, morcovul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală și se adaugă apă cât să le acopere. Se adaugă o linguriță de sare și...
Se spală lintea bine (în 5-6 ape) și se lasă să se înmoaie timp de o oră.
Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, morcovii, usturoiul, țelina și păstârnacul se taie felii, iar roșiile și cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală...
Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, dovlecelul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală și se adaugă apă cât să le acopere. Se adaugă o linguriță de sare și se lasă...
Pui într-o oală cartofii, țelina, ceapa, usturoiul și dovlecelul curățate, spălate și tăiate cubulețe. Adaugi mazărea, acoperi cu apă și lași să fiarbă 30 de minute. Adaugi sare și piper după gust.
Între timp speli bine frunzele de spanac și le tai fâșii....
Cureți legumele, le speli și tai cartofii și ardeiul cuburi, morcovii, țelina și pătrunjelul le tai felii subțirele, ceapa o toci mărunt. Le pui într-o oală, le acoperi cu apă, adaugi puțină sare și piper, ulei de măsline și le lași să fiarbă. După ce au fiert 10 minute,...
Topești untul și pui cartofii curățați, spălați și tăiați cubulețe să se călească un minut. Adaugi buchețelele de broccoli, mazărea și 1/2 legătură de pătrunjel, acoperi cu apă și lași să fiarbă 30 de minute. Adaugi sare și piper după gust. Când legumele sunt...
Speli carnea, o tai cubulețe și o pui la fiert în apă. Când începe să fiarbă, îndepărtezi bine spuma.
Cureți toate legumele și le speli bine.
Ceapa, roșia, dovlecelul și ardeiul le toci cubulețe mici, iar morcovul îl dai pe răzătoarea mică și lei...
Calesti in unt, ceapa tocata marunt si telina taiata felii, pana cand ceapa este moale. Adaugi usturoiul felii si mai calesti 1 minut. Adaugi supa de pui, putina sare si piper negru si fierbi 5 minute, cu capac.
Intre timp, tai sparanghelul segmente, il pui in oala si continui fierberea cu...
Pui intr-o oala apa rece, in jur de 2 litri si apoi pui bucatile de carne de pui. Lasi sa fiarba la foc mediu si aduni spuma formata. Eu am transferat apoi in oala sub presiune si am fiert carnea timp de 40 de minute, deoarece fiind pui de tara, ar fi durat prea mult timp sa fiarba normal....
Sfecla o fierbi in coaja, apoi o cureti si o tai cubulete. Daca doresti, poti sa o tai cubulete (sau sa o dai pe razatoarea mare) si o pui la fiert cruda impreuna cu restul legumelor.
Cureti toate legumele si le speli bine.
Ceapa, morcovul si ardeiul le toci cubulete mici si lei pui la...
Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald.
Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei, oul usor batut cu furculita, zaharul macinat, laptele usor caldut, sarea si untul moale....
Supa crema de conopida
Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie cubulețe mici și se călește în 2 linguri de ulei de măsline. Dovlecelul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală și se adaugă apă...
Ciorba radauteana
Legumele se curăță, se spală și se pun întregi la fiert în apă rece cu sare și foile de dafin. Se adaugă la fiert pieptul de pui tăiat fâșii. Când legumele sunt pătrunse, se scot din zeamă cu o paletă cu găuri. Se scot și foile de dafin. Dacă...
Supa crema de spanac
Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, dovlecelul, morcovul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală și se adaugă apă cât să le acopere. Se adaugă o linguriță de sare și...
Supa crema de linte
Se spală lintea bine (în 5-6 ape) și se lasă să se înmoaie timp de o oră. Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, morcovii, usturoiul, țelina și păstârnacul se taie felii, iar roșiile și cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală...
Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli
Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, dovlecelul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală și se adaugă apă cât să le acopere. Se adaugă o linguriță de sare și se lasă...
Supa crema de mazare cu spanac
Pui într-o oală cartofii, țelina, ceapa, usturoiul și dovlecelul curățate, spălate și tăiate cubulețe. Adaugi mazărea, acoperi cu apă și lași să fiarbă 30 de minute. Adaugi sare și piper după gust. Între timp speli bine frunzele de spanac și le tai fâșii....
Supa crema de legume
Cureți legumele, le speli și tai cartofii și ardeiul cuburi, morcovii, țelina și pătrunjelul le tai felii subțirele, ceapa o toci mărunt. Le pui într-o oală, le acoperi cu apă, adaugi puțină sare și piper, ulei de măsline și le lași să fiarbă. După ce au fiert 10 minute,...
Supa crema de mazare si broccoli
Topești untul și pui cartofii curățați, spălați și tăiați cubulețe să se călească un minut. Adaugi buchețelele de broccoli, mazărea și 1/2 legătură de pătrunjel, acoperi cu apă și lași să fiarbă 30 de minute. Adaugi sare și piper după gust. Când legumele sunt...
Ciorba de purcel
Speli carnea, o tai cubulețe și o pui la fiert în apă. Când începe să fiarbă, îndepărtezi bine spuma. Cureți toate legumele și le speli bine. Ceapa, roșia, dovlecelul și ardeiul le toci cubulețe mici, iar morcovul îl dai pe răzătoarea mică și lei...
Supa crema de sparanghel
Calesti in unt, ceapa tocata marunt si telina taiata felii, pana cand ceapa este moale. Adaugi usturoiul felii si mai calesti 1 minut. Adaugi supa de pui, putina sare si piper negru si fierbi 5 minute, cu capac. Intre timp, tai sparanghelul segmente, il pui in oala si continui fierberea cu...
Ciorba de pui
Pui intr-o oala apa rece, in jur de 2 litri si apoi pui bucatile de carne de pui. Lasi sa fiarba la foc mediu si aduni spuma formata. Eu am transferat apoi in oala sub presiune si am fiert carnea timp de 40 de minute, deoarece fiind pui de tara, ar fi durat prea mult timp sa fiarba normal....
Ciorba de sfecla rosie cu cartofi
Sfecla o fierbi in coaja, apoi o cureti si o tai cubulete. Daca doresti, poti sa o tai cubulete (sau sa o dai pe razatoarea mare) si o pui la fiert cruda impreuna cu restul legumelor. Cureti toate legumele si le speli bine. Ceapa, morcovul si ardeiul le toci cubulete mici si lei pui la...
Supa crema de dovleac servita in paine
Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei, oul usor batut cu furculita, zaharul macinat, laptele usor caldut, sarea si untul moale....