Desert tort cu ciocolata, bezea si zmeura

de madi_marin in Torturi, 1 Apr 2018 | 1530 vizualizari

 

,,Bunătăţi de Paşte,,

 

INGREDIENTE

  • Blat (forma detaşabila de 18 cm):
  • 4 ouă
  • 100 g nucă uşor rumenită şi măcinată mai mare
  • 80 făină
  • 100 g zahăr
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 2 linguri cu cacao
  • Crema de ciocolată:
  • 400 g ciocolată amăruie
  • 400 ml frişcă lichidă
  • 80 g unt
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • Bezea:
  • 1 albuş
  • 50 g zahăr
  • un praf de sare
  • Jeleu de zmeură:
  • 180 g zmeură congelată
  • 35 g zahăr
  • 7 g gelatină
  • 15 ml apă rece
  • Crema albă:
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • Sirop:
  • 150 g zahăr
  • 300 ml apă
  • esenţă de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu ciocolata, bezea si zmeura:

Preparăm întâi bezeaua : se mixează albușul cu un praf de sare, apoi se adaugă treptat zahărul până obţinem o spumă tare şi lucioasă. Se trasează un cerc cu acelasi diametru ca al formei de tort pe dosul hârtiei de copt, apoi pe faţa acesteia punem bezeaua respectând conturul cercului. În plus putem face si alte decoratiuni. Se coace bezeaua la 150 grade timp de 30 de minute.


Pentru jeleul de zmeură : se pune gelatina la hidratat în cei 15 ml de apă rece. Zmeura se pune la foc mic împreună cu zahărul. Se obţine un piure gros care trebuie trecut prin sită. Se pune gelatina la foc mic să se dizolve, apoi se adaugă în piureul strecurat. Se amestecă bine şi se pune într-o formă mai mică decât cea de tort, care va merge la congelator până la asamblare.


Pentru crema de ciocolată : punem la foc mic frişca şi ciocolata ruptă în bucăţele. Când ciocolata s-a topit complet se adaugă untul şi se amestecă continuu pâna se dizolvă complet şi acesta. Se dă deoparte de pe foc şi se adaugă esenţa de rom. Se răcoreşte, apoi se pune la congelator.


Pentru crema albă : se mixează frişca lichidă cu mascarpone (ambele să fie reci de la frigider) şi cu praful de vanilie. Se dă la rece.


Pentru blat: se mixează albușurile, după care se adaugă treptat 50 g zahăr. Se mixează şi gălbenușurile cu restul de 50 g zahăr şi esenţa, până obţinem o cremă. În crema de gălbenușuri de adaugă alternativ spumă de albuş şi ingrediente uscate (nucă măcinată, făina şi cacaoa cernute împreună). Se amestecă uşor cu spatula sau cu lingura ca să nu se lase compoziţia! Se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace la 180 grade timp de 40 de minute. Se lasă să se răcească complet, apoi se taie în 4.


Pentru sirop : se caramelizează zahărul şi se stinge cu apă. Se lasă la foc mic până ce zahărul s-a topit complet şi a scăzut un sfert din lichid. Se dă deoparte de pe foc şi se adaugă esenţa. Se răceşte complet până îl folosim la însiropat blaturile.


Asamblare (de jos în sus) : blat însiropat, crema alba, blat însiropat, crema de ciocolată, foaie de bezea, crema de ciocolată, blat, cremă albă, foaie de jeleu, cremă albă, blat însiropat, ciocolata şi decoraţiuni de bezea.



Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata, bezea si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Gheorghita_T 1

02.04.2018, 22:44

Foarte frumos si sunt sigura ca este la fel de delicios!

elucubratiiculinare 1

03.04.2018, 08:18

deosebit

oanapl 1

21.04.2018, 12:57

Ce bunatate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort Nesquik