Tort de cafea

de miremirc in Torturi, 12 Iun 2011 | 6835 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 80 g ciocolata cu cafea
  • 3 oua
  • 3 lg lichior de cafea
  • 100 g zahar
  • 120 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

Sirop :

  • 150 ml cafea
  • 125 ml lichior de cafea
  • Crema :
  • 250 g mascarpone
  • 200 g iaurt
  • 1 plic gelatina granule(10 g)
  • 160 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 400 ml frisca Hulala
  • 50 ml lichior de cafea

Decor :

  • frisca
  • piscoturi
  • bomboane in ciocolata (stafide in ciocolata etc...)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cafea:

Pentru blat : Topim ciocolata pe baie de aburi si lasam deoparte.

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin spuma, adaugam lichiorul de cafea si ciocolata topita si racorita .Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si le incorporam la crema de galbenusuri.


La final punem faina amestecata cu praful de copt, omogenizam si turnam in forma de tort (d=25 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la copt pentru cca 25 minute; facem testul cu scobitoarea.


Scoatem blatul din forma de tort si il taiejm in doua.

Pentru sirop: amestecam cele doua ingrediente; insiropam cele 2 blaturi si mai lasam cam 3 linguri de sirop deoparte pentru piscoturile de la final.


Pentru crema : Gelatina o hidratam in 100 ml apa pentru 10 minute.Intre timp, mixam iaurtul, mascarpone, zaharul pudra si lichiorul de cafea. Gelatina o topim foarte putin pe foc mic iar in ea punem 2 linguri de crema de iaurt cu mascarpone si amestecam bine de tot; aceasta compozitie destul de fluida o incoproram la crema si amestecam bine; dam la frigider pentru 15-20 minute, timp in care crema se va intari.




Intre timp, batem frisca tare si lasam deoparte 5 lg mari de frisca.

Dupa ce au trecut cele 15 minute, scoatem crema de la frigider si in ea adaugam frisca batuta spuma tare.




Omogenizam si asamblam tortul in forma cu margini detasabile astfel: punem 1/2 blat insiropat - 1/2 crema - 1/2 blat insiropat - 1/2 crema si dam la frigider de seara pana dimineata.

Pentru decor : taiem marunt 5 bucati piscoturi si le stropim cu restul de sirop ramas .

Formam cateva moturi de frisca , in varful lor asezam cate o bomboana de ciocolata iar in mijloc asezam piscoturile insiropate.

Super tort de cafea cu lichior de cafea :P

Sursa Laura Sava .


Absolut delicios !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

MotanLaOale 1

14.06.2011, 09:06

minunat

Anamaria7 1

14.06.2011, 23:41

moaama, ce tare e ideea cu piscoturile!

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Tort lapte de pasare