Tort de Sf Ioan

de Ana_Maria_P in Torturi, 30 Ian 2013 | 7141 vizualizari

 

Acest tort a fost facut special pentru nasul meu cu ocazia zilei onomastice.In ceea ce priveste cremele sunt creatie proprie, adica nu m-am inspirat de undeva, ci pur si simplu le-am gandit.Sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 8 oua
  • 100 g zahar
  • 80 g faina
  • 20 g amidon
  • 30 g cacao
  • Pentru crema 1:
  • 2 tablete ciocolata cu lapte
  • 150 g mascarpone
  • 200 ml frisca
  • 4 foi de gelatina
  • Pentru crema 2:
  • 150 g mascarpone
  • 200 ml frisca
  • 150 g gem de zmeura
  • 4 foi de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Sf Ioan:

Separati ouale, amestecati galbenusurile cu zaharul. Bateti spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati-le galbenusurilor. Adaugati faina, amidon, cacao, toate in prealabil cernute. Amestecati totul cu o spatula si turnati intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt.


Se coace aproximativ 40 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate tortul pe un gratar si se lasa sa se raceasca.


Crema 1:


Incalzim 50 ml frisca sa topim ciocolata in ea, restul de frisca se bate impreuna cu mascarpone, dupa ce se raceste ciocolata o adaugam peste compozitia de mai sus, iar la final dizolvam gelatina si o incorporam peste crema.


Crema 2:


Batem frisca impreuna cu mascarpone, incorporam gemul de zmeura iar in final adaugam foile de gelatina.


Cremele le bagam in frigider sa se odihneasca, iar intre timp, portionam blatul si il insiropam(clasicul sirop din apa cu zahar si esenta de rom)


Montam tortul intr-un vas in care am pus folie alimentara, il lasam la rece de preferat pana a doua zi si abia atunci il ornam dupa bunul plac.

 

TIPS-URI

1

Foile de gelatina se hidrateaza timp de 10 minute in apa rece, inainte ca acestea sa fie dizolvate

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Sf Ioan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Andreea Caroline 1

24.09.2013, 10:26

La multi ani !!!

Rocsi 1

24.09.2013, 11:54

La multi ani!

miki_a 1

24.09.2015, 09:03

La multi ani!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
La multi ani,MAMA!