Tort de Sf Ioan

de Ana_Maria_P in Torturi, 30 Ian 2013 | 8127 vizualizari

 

Acest tort a fost facut special pentru nasul meu cu ocazia zilei onomastice.In ceea ce priveste cremele sunt creatie proprie, adica nu m-am inspirat de undeva, ci pur si simplu le-am gandit.Sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 8 oua
  • 100 g zahar
  • 80 g faina
  • 20 g amidon
  • 30 g cacao
  • Pentru crema 1:
  • 2 tablete ciocolata cu lapte
  • 150 g mascarpone
  • 200 ml frisca
  • 4 foi de gelatina
  • Pentru crema 2:
  • 150 g mascarpone
  • 200 ml frisca
  • 150 g gem de zmeura
  • 4 foi de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Sf Ioan:

Separati ouale, amestecati galbenusurile cu zaharul. Bateti spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati-le galbenusurilor. Adaugati faina, amidon, cacao, toate in prealabil cernute. Amestecati totul cu o spatula si turnati intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt.


Se coace aproximativ 40 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate tortul pe un gratar si se lasa sa se raceasca.


Crema 1:


Incalzim 50 ml frisca sa topim ciocolata in ea, restul de frisca se bate impreuna cu mascarpone, dupa ce se raceste ciocolata o adaugam peste compozitia de mai sus, iar la final dizolvam gelatina si o incorporam peste crema.


Crema 2:


Batem frisca impreuna cu mascarpone, incorporam gemul de zmeura iar in final adaugam foile de gelatina.


Cremele le bagam in frigider sa se odihneasca, iar intre timp, portionam blatul si il insiropam(clasicul sirop din apa cu zahar si esenta de rom)


Montam tortul intr-un vas in care am pus folie alimentara, il lasam la rece de preferat pana a doua zi si abia atunci il ornam dupa bunul plac.

TIPS-URI

1

Foile de gelatina se hidrateaza timp de 10 minute in apa rece, inainte ca acestea sa fie dizolvate

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Sf Ioan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

- Andreea - 1

24.09.2013, 10:26

La multi ani !!!

Rocsi 1

24.09.2013, 11:54

La multi ani!

miki_a 1

24.09.2015, 09:03

La multi ani!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8623 puncte

MotanLaOale

7825 puncte

katty

6435 puncte

Lau

Lau 9

6392 puncte

Rocsi

6221 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba radauteana
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rondele de fitofag prajite

ieri la 22:48

Nuggets de pui

ieri la 22:40

Sarmalele casei

ieri la 21:18

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mure si ciocolata