Tort Krem a la Krem

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 18 Aug 2011 | 4959 vizualizari

 

Pentru ca pe 7 august am implinit 28 de ani si mai sunt si Maria si nu v-am servit cu o felie de tort, azi imi iau revansa, cu intarziere si imi cer iertare, insa abia am timp sa respir ...
Asadar va servesc doar virtual din pacate cu o felie de tort Krem a la Krem care e atat de buunnn si usor de facut ......

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 1 plic de crema de ciocolata Ole
  • Pentru crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte rece
  • 1 plic crema de vanilie Ole
  • 1 castonel de zmeura
  • 1 plic gelatina
  • Pentru glazura:
  • 150 ciocolata amaruie
  • 75 ml frisca lichida
  • 75 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Krem a la Krem:

Preparare tort Krem a la Krem:


Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si galbenusurile unul cate unul, apoi punem crema ole de ciocolata si omegenizam bine compozitia. Turnam compozitia rezultata intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit cca 15- 20 de minute. Intre timp pregatim crema:



Mixam frisca, dupa care mixam separat crema de vanilie cu laptele, apoi amestecam cu frisca, crema trebuie sa iasa destul de groasa ca si consistenta Separat pasam zmeura, pe care o amestecam cu 2 linguri de zahar, dupa care o turnam peste crema. Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o punem peste crema, dam 5 min la rece.


Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in 2. Tapetam o forma rotunda cu pereti detasabili cu folie alimentara ( ca la diplomat) punem un strat de crema, blat, crema, blat si il dam la rece pentru cel putin 3 ore.


Rasturnam tortul pe un platou, apoi pregatim glazura pe care o pregatim asa : punem ciocolata cu frisca si untul intr-un ibric si lasam pe foc pana se topeste ciocolata si se uniformizeaza glazura, apoi o lasam putin sa se racoreasca si sa se ingroase. Cand este gata glazura o urnam peste tort.


Ornam tortul Krem a la Krem cu frisca si frunze de ciocolata, optional.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Krem a la Krem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

18.08.2011, 21:35

Exceptiooooooonal Danuta!!! Inca o data si inca de mii de ori...La Multi Ani! Sa te bucuri de familia ta frumoasa

mimmi 1

18.08.2011, 22:16

Frumos si feliuta delicioasa!

bettyC 1

09.12.2011, 23:19

la favoo pusikmea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baclava de post
  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

  • 04

    V

  • 05

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si cappucino