Ciorba de miel

de oanapl in Ciorbe, 18 Mai 2021 | 3201 vizualizari

 

"retete pascale"
Pentru Paște am pregătit o ciorbă de miel care a fost delicioasă și a fost apreciată și de musafiri. Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de-a Mihaelei căreia îi mulțumesc și o pup.

 

INGREDIENTE

  • 1 cap miel
  • gâtul + câteva coaste
  • 3 morcovi
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ceapă albă
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1/2 telina
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri oțet de mere
  • 1 lămâie- zeama
  • 1 foaie dafin
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • piper negru măcinat
  • sare
  • leustean verde
  • pătrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel:

Cureți capul de miel și îl speli bine si îl pui la fiert în apă sărată cu oțet. Lași să dea un clocot și apoi arunci apa.
Între timp cureți, speli și toci mărunt ceapa, ardeiul morcovul și țelina.
Sotezi ușor în ulei legumele pregătite . Adaugi 2 l apă.Adaugi în oală, la fiert și capul de miel. Adaugi sare și piper după gust și lași să fiarbă până când capului de miel i se poate desface cu ușurință maxilarul și calota craniană.
Desfaci capul de miel fiert și scoți creierul și limba mielului. Feliezi limba. Acestea se vor aduga la sfarsit din nou in ciorba .

Dregi ciorba cu smântână și o acești cu zeamă de lămâie, după gust. 
La sfârșit pui leuștean și pătrunjel tocate mărunt.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda cu afumatura