Topești untul și pui cartofii curățați, spălați și tăiați cubulețe să se călească un minut. Adaugi buchețelele de broccoli, mazărea și 1/2 legătură de pătrunjel, acoperi cu apă și lași să fiarbă 30 de minute. Adaugi sare și piper după gust. Când legumele sunt fierte, mixezi bine. Dacă supa este prea lichidă, o mai pui 5 minute pe foc. Dacă mai este necesar, adaugi sare și piper.
Pentru crutoane, folosești pâine veche de 1-2 zile, pe care o tai în bucăți cât mai mici. Așezi bucățile de pâine într-o tavă pe hârtie de copt, le stropești bine cu ulei de măsline și le condimentezi cu sare, piper și oregano. Amesteci viguros crutoanele, astfel încât să fie toate date prin ulei de măsline și condimente și le introduci în cuptorul încins, la foc mediu, timp de 15 minute, amestecându-le bine la fiecare 5 minute.
Servești supa cu crutoane și restul de pătrunjel tocat mărunt.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro