Supa crema de dovleac servita in paine

de oanapl in Supe, 21 Ian 2017 | 825 vizualizari

 

Va invit sa incercati o supa crema delicioasa, numai buna pentru a va incalzi pe vremea asta racoroasa.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • ½ lingurita zahar
  • 260 ml lapte
  • 50 g unt topit
  • un varf de cutit de sare
  • 1 ou
  • 2 masline fara samburi (pentru ochi) 
  • pentru uns:
  • 1 galbenus + 3 linguri lapte
  • pentru supa crema:
  • 1 kg de dovleac, curatat de coaja si taiat bucati
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 cartof mare
  • 1 litru de supa de pui / legume
  • sare
  • piper
  • pentru servit:
  • crutoane (din 3 felii de paine, sare, piper, amestec condimente)
  • optional
  • 125 de ml de smantana pentru gatit
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac servita in paine:

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald.

Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei, oul usor batut cu furculita, zaharul macinat, laptele usor caldut, sarea si untul moale. Framanti pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.

Acoperi vasul cu folie de plastic alimentara si lasi aluatul sa dospeasca 90 minute, intr-un loc ferit de curenti de aer rece. Dupa ce aluatul a crescut suficient, framanti putin si il imparti in 4 bucati egale. Rupi o bucata de aluat si faci cele 8 tentacule, iar aluatul ramas il framanti si il rotunjesti, apoi se asezi in tava tapetata cu hartie de copt si aplici cele 8 tentacule. La fel procedezi si cu celelalte 3 bucati de aluat. Lasi sa creasca pentru 40-45 de minute, apoi ungi aluatul cu galbenusul batut cu lapte si aplici cate 2 felii de masline, pentru a imita ochii. Introduci tava in cuptor pentru 25 de minute, pana cand se rumenesc frumos.


Incalzesti uleiul de masline intr-o tigaie, pe foc mic si sotezi ceapa si morcovul taiat cubulete, timp de doua-trei minute. Adaugi catelul de usturoi, sare si piper.

Dupa inca un minut, adaugi si dovleacul, curatat si taiat cubulete, si cartoful, tot cubulete. Torni si supa de pui (sau de legume) si lasi ingredientele sa fiarba la foc mic, pentru o jumatate de ora. Dupa ce legumele s-au inmuiat bine, stingi focul si lasi supa sa se raceasca putin.

Pui supa intr-un blender si mixezi (sau mixezi cu un mixer vertical).


Optional, se poate servi cu smantana. In acest caz, torni supa inapoi in cratita, dai drumul la foc si incorporezi si smantanta lichida.


Pentru crutoane, folosesti paine veche de 1-2 zile, pe care o tai in bucati cat mai mici. Asezi bucatile intr-o tava, pe hartie de copt, le stropesti bine cu ulei de masline si le condimentezi cu sare, piper si ierburi aromatice (oregano, rozmarin). Amesteci viguros crutoanele, astfel incat sa fie toate date prin ulei de masline si condimente si le introduci in cuptorul incins, la foc mediu, timp de 15 minute, amestecandu-le bine la fiecare 5 minute.


Dupa ce s-au racit painicile, decupezi un capac si scobesti miezul din interior. Torni supa crema si o servesti cu crutoane.

Aceasta supa crema se poate face de post, iar in acest caz, se foloseste supa de legume la fiert.






 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac servita in paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

kytz 1

22.01.2017, 13:08

oanapl 1

22.01.2017, 18:17

Multumesc pentru apreciere miki_a ! Intr-adevar bolul face diferenta!

ignatclaudia 1

19.02.2018, 11:30

Felicitari arata super!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

RETETA RECOMANDATA
Supa de gaina cu galuste pufoase pufoase