oanapl

6

Bucataras
Chef

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE680
PRIETENI261
Retete / Mancaruri de legume

Mancarica de fasole cu afumatura

In Mancaruri de legume la 23 Feb 2020

Se toacă ceapa verde rondele și se călește în 2 linguri ulei de măsline. Se adaugă roșia și ardeiul cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Se asezonează cu sare, piper și cimbrișor. Afumătura se taie cubulețe și se acoperă totul cu apă și se lasă să...

Mancarica de mazare cu carne de pui

In Mancaruri de legume la 25 Ian 2020

Se toacă ceapa, roșia și ardeiul cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Pieptul se taie cubulețe și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se adaugă condiment de pui. Se adaugă ceapa și se călește...

Ciulama de hribi

In Mancaruri de legume la 31 Mai 2019

Intr-o oala pui apa cu sare, o dai in clocot si pui la oparit hribii cu doi catei de usturoi si lasi la fiert 5 minute. (Cateii de usturoi se pun pentru a verifica daca sunt comestibile ciupercile; daca se inverzeau cateii de usturoi, ciupercile nu ar fi fost comestibile). Incingi uleiul...

Deliciu cu hribi, parmezan si oua posate

In Mancaruri de legume la 4 Oct 2018

Cureți hribii, îi speli bine și îi fierbi cam 25 de minute. Îi scurgi bine de apă, apoi îi tai bucățele nu prea mici. Ceapa curățată o toci mărunt. Ardeiul curățat de semințe îl tai felii. Pui uleiul la încins într-o tigaie, adaugi ceapa și...

Tocanita de hribi cu smantana

In Mancaruri de legume la 9 Sep 2018

Speli hribii și îi tai felii și îi pui la fiert în apă cu sare pentru 10-15 minute. Îi clătești cu apă rece și îi pui la scurs într-o sită. Într-o tigaie pui uleiul la încins. Adaugi ceapa și usturoiul tocate mărunt, lași 2-3 minute...

Conopida cu broccoli si rosii cherry

In Mancaruri de legume la 5 Feb 2018

Desfaci conopida și broccoli și le fierbi în apă cu sare, timp de 5 minute, apoi le scurgi bine de apă. Ungi cu ulei un vas și îl tapetezi cu pesmet. Bați ouăle cu smântâna și condimentezi după gust, cu sare și piper. Speli roșiile cherry și le tai în...

Chiftele de dovlecei

In Mancaruri de legume la 14 Ian 2018

Dovleceii curățati, trecuți prin răzătoare și presărați cu sare îi lași 10 minute într-o strecurătoare, apoi îi storci bine de apă. Adaugi morcovul dat pe răzătoare mică și scurs de zeamă, ceapa verde tăiată rondele și ceapa galbenă tocată mărunt ouăle,...

Tarta cu branza, broccoli si spanac

In Mancaruri de legume la 26 Noi 2017

Desfaci buchețelele de broccoli și le fierbi în apă cu sare pentru 3 minute. Mixezi brânza împreună cu spanacul (dezghetat si scurs de apă) și ouăle bătute cu smântâna. Adaugi sare și piper după gust și un vârf de nucșoară. Amesteci bine...

Tarta cu legume

In Mancaruri de legume la 10 Noi 2017

Pui cartofii la fiert, in coaja, cu putina sare. Pentru aluat, cureti cartofii dupa ce se racesc si ii dai pe razatoarea mare, apoi ii amesteci cu faina, galbenusurile, untul si un praf de sare. Aluatul obtinut il intinzi in foaie si il asezi intr-o forma de tarta unsa si tapetata imbracand si...

Tarta cu legume

In Mancaruri de legume la 30 Oct 2017

Într-un vas pui făina cernută și adaugi untul rece și amesteci până obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi oul bătut, apa și sarea. Frămânți până obții un aluat omogen pe care îl vei da pentru minim 30 de minute la frigider. Întinzi...

Conopida cu ardei si cascaval

In Mancaruri de legume la 15 Oct 2017

Desfaci conopida și o fierbi în apă cu sare, timp de 5 minute, apoi o scurgi bine de apă. Ungi cu ulei un vas și îl tapetezi cu pesmet. Bați ouăle cu smântâna și condimentezi după gust, cu sare și piper.  Speli ardeiul gras și îl tai felii. Pui...

Ardei copti cu smantana

In Mancaruri de legume la 18 Sep 2017

Pui ardeii la copt si apoi îi cureți de pielița arsă. Tai cotoarele, îndepărtez sâmburii și îi tai în fâșii late. Într-o cratiță cu fundul gros, pui untul și când s-a topit adaugi, în ploaie, o linguriță de făină....

Cous cous cu legume

In Mancaruri de legume la 18 Sep 2017

Cureți legumele, după care le speli și le tai cubulețe. Într-o tigaie încinsă, pui 2 linguri de ulei și adaugi legumele, cimbru, sare si piper și o cană cu apă și lași să fiarbă în vasul acoperit, până când legumele se înmoaie.  ...

Budinca cu ciuperci si vinete

In Mancaruri de legume la 14 Sep 2017

Speli vinetele, le tai rondele, le dai cu sare si cu piper si le lasi 10 minute la scurs. Cureti ciupercile, le speli si le tai fasii. Pui 2 linguri de ulei intr-o tigaie si adaugi ceapa tocata marunt si lasi sa se inabuse. Adaugi ciupercile si le lasi sa fiarba pana cand zeama lasata de...

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

In Mancaruri de legume la 21 Aug 2017

Vânăta o tai în felii subţiri, o presari cu sare şi o frigi pe ambele părţi în tigaia grill unsă cu ulei. Rulezi feliile şi le pui deoparte. Ceapa şi usturoiul le toci mărunt, iar ardeiul îl tai felii subțiri și le călești, apoi...

Ardei surpriza

In Mancaruri de legume la 16 Aug 2017

Coci ardeii, ii pui într-o cratiță, presari sare, îi acoperi și ii lași acolo până se răcesc. Nu îi coaceți foarte tare pentru că riscați să se rupă când îi curățați. După ce s-au răcit, îi cureți ușor de pieliță, le scoți cotorul...

Mancarica de soia boabe cu afumatura

In Mancaruri de legume la 31 Iul 2017

Soia spălată o pui într-un vas cu apă să se îmnoaie de seara; a doua zi, scurgi apa și o pui într-un vas cu apă caldă să fiarbă; o lași să clocotească câteva minute, scurgi apa, clătești boabele sub jet de apă rece, apoi le pui din nou la fiert cu apă...

Evantai de vinete

In Mancaruri de legume la 29 Mai 2017

Cureti ceapa de coaja si o tai felii subtiri. Rosiile, cascavalul si afumatura le tai in felii subtiri. Speli vanata si o tai in felii de 1 cm grosime, incepand de la partea opusa a coditei si pina aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta de aceasta, astfel nu risti sa se desprinda de cotor....

Conopida cu broccoli la cuptor

In Mancaruri de legume la 26 Mai 2017

Desfaci in buchetele broccoli si conopida si le fierbi in apa cu sare, timp de 3-5 minute -broccoli si 5-7 minute -conopida. Ungi cu ulei, un vas termorezistent si il tapetezi cu pesmet. Scoti legumele din apa, le scurgi bine si le pui in vasul termorezistent, apoi adaugi deasupra...

Tarta cu broccoli, ardei, spanac si iaurt

In Mancaruri de legume la 16 Mai 2017

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora. Frigi ardeii, ii cureti de coaja si ii tai fasii mici. Intre timp, desfaci broccoli...

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

In Mancaruri de legume la 28 Apr 2017

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider, pentru 30 de minute. Speli ciupercile bine, le tai felii si le pui la...

Tarta cu urzici si branza de capra

In Mancaruri de legume la 4 Apr 2017

Nu am cantarit urzicile, dar am avut o sacosica plina. Cred ca aveau mai mult de 1 kg. Cureti urzicile, le speli in 2-3 ape. Pui o oala mare cu apa, pe foc si un praf de sare si le pui la fiert, cand apa clocoteste. Le lasi sa fiarba cateva minute, apoi le scoti intr-o strecuratoare si le lasi sa...

Tarta cu dovlecei si telemea

In Mancaruri de legume la 3 Apr 2017

Din apa, margarina, faina ou si sare, framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara, il presezi usor cu mana si il dai la frigider, pentru cel putin jumatate de ora. Presari masa de lucru cu faina si intinzi foaia pentru tarta. Asezi foaia de aluat in forma de tarta, presand usor marginile...

Placinta cu cartofi si ciuperci

In Mancaruri de legume la 3 Apr 2017

Pui cartofii la fiert, in coaja, in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii cureti de coaja si ii pasezi. Separat, pui la fiert ciupercile si apoi le toci in masina de tocat. (eu am folosit bureti, opintici, pe care ii aveam fierti si pusi in congelator) Amesteci cartofii cu ciupercile, cu ouale...

Tarta cu spanac si branza

In Mancaruri de legume la 11 Mar 2017

Intr-un vas, pui untul moale, 2 oua, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Intre timp, mixezi branza impreuna cu spanacul si apoi adaugi ouale batute. Adaugi sare si piper dupa gust si un varf de...

Tarta cu legume

In Mancaruri de legume la 9 Mar 2017

Cureti ardeiul de seminte si dovlecelul de coaja si le tai felii subtiri. Ceapa verde si ciupercile le tai marunt si pui toate legumele intr-un castron si le amesteci. Adaugi telemeaua data pe razatoarea mica si adaugi sare, piper si patrunjel, dupa gust.  Intinzi aluatul cu sucitorul si...

Tarta cu ciuperci, broccoli si spanac

In Mancaruri de legume la 7 Mar 2017

Pentru aluat, pui faina cernuta intr-un vas si adaugi in centrul ei untul rece, taiat in cubulete. Framanti pana cand se incorporeaza untul in faina si obtii un aluat sfaramicios. Adaugi treptat apa rece, in care ai dizolvat sarea si framanti pana cand aluatul se omogenizeaza. Invelesti aluatul...

Legume gratinate provensale

In Mancaruri de legume la 20 Feb 2017

Tai ceapa si usturoiul felii subtiri, le asezi intr-un vas termorezistent, pudrezi cu putina sare si le introduci in cuptorul bine incins pana se inmoaie, fara a se rumeni. Intre timp, oparesti rosiile, le clatesti cu apa rece pentru a se coji de pielite, dupa care le tai felii. Ardeiul il tai...

Tarta rustica cu ardei si telemea

In Mancaruri de legume la 9 Feb 2017

Din apa, margarina, faina, ou si sare, framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara, il presezi usor cu mana si il dai la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Tai ardeii fasii si ii amesteci cu branza faramitata si ouale. Asezonezi cu sare, piper si nucsoara dupa gust. Intinzi o...

Tarta cu ciuperci, ardei si spanac

In Mancaruri de legume la 5 Feb 2017

Frigi ardeii rosii, ii cureti de coaja si ii tai fasii mici. Intr-un castron, amesteci ardeii cu spanacul (decongelat si scurs de apa) si ciupercile taiate cubulete, dupa care condimentezi, dupa gust, cu sare, piper si rozmarin. Adaugi parmezanul ras si amesteci pana se omogenizeaza...

Afisate 1 - 30 din 32 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Astăzi atragi toate privirile. Efectul este sporit, poate, și de faptul că te-ai încălțat cu câte un pantof din două perechi diferite.

 
 
 

TOP
utilizatori

oanapl

10381 puncte

mirela0911

10218 puncte

MotanLaOale

8206 puncte

Lau

Lau 9

7251 puncte

Rocsi

4412 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro