Tarta cu dovlecei si telemea

de oanapl in Mancaruri de legume, 3 Apr 2017 | 418 vizualizari

 

Aceasta tarta am pregatit-o dupa o reteta, de pe blogul Violetei.

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • 100 gr margarina
  • 6 linguri apa
  • 1/2 lingurita sare 
  •  umplutura:
  • 5 oua
  • 200 gr telemea
  • 50 gr cascaval
  • 3 dovlecei
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1/2 lingurita piper
  • 2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita usturoi
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si telemea:

Din apa, margarina, faina ou si sare, framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara, il presezi usor cu mana si il dai la frigider, pentru cel putin jumatate de ora.

Presari masa de lucru cu faina si intinzi foaia pentru tarta. Asezi foaia de aluat in forma de tarta, presand usor marginile in interior. Tai aluatul care depaseste forma. Cu o furculita, intepi suprafata tartei. Bati ouale cu sarea si adaugi telemeaua rasa. Adaugi ceapa si mararul tocate marunt. Cureti dovleceii de coaja si ii tai feliute putin mai groase si ii pui si pe ei peste compozitia de oua.


Pui nuscoara, usturoiul si piperul si omogenizezi. Torni compozitia in forma de tarta. Din aluatul ramas de la tarta, faci o impletitura pe care o asezi pe margine. Ungi aluatul cu putin ou din compozitie. Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu. Cand este aproape gata, razi deasupra cascavalul. Mai dai la cuptor inca 5-10 minute. Lasi sa se racoreasca putin, apoi tai felii.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Andra_Constantinescu 1

04.04.2017, 09:44

Asta e buna!

Rocsi 1

04.04.2017, 20:29

dantes 1

05.04.2017, 11:23

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu dovlecei si telemea