Orez cu muschiulet si mazare

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 23 Ian 2018 | 3527 vizualizari

 

 Intr-o suita de retete pentru mic-dejun cu oua-ochiuri am vazut o reteta asemanatoare. N-a fost sa fie pentru mic-dejun, a ajuns garnitura pentru unii, iar pentru mine preparat de baza [ atat de gustos incat nu am mai dorit alta carne ]. Am adus modificarile mele [ am pus morcov] -oricum am reconstituit reteta dupa imagine [nu erau alte indicii ]. Sunt foarte multumita de rezultat, am obtinut un orez gustos, placut vizual, cu bobul bine hidratat fara a fi terciuit.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr muschiulet file semi-afumat
  • 200 gr mazare verde [ congelata]
  • 100 gr ulei
  • 2 morcovi - ce au fiert in supa de carne
  • 1 ceapa mare
  • 1 cana orez cu bob mare
  • ardei iute rondele -pentru decor
  • patrunjel verde [ congelat am avut ]
  • sare piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu muschiulet si mazare:

  1.  Taiati muschiuletul cuburi.
  2. Scoateti mazarea la decongelat.
  3. Ceapa se curata si se toaca marunt si se caleste in ulei impreuna cu muschiuletul taiat cuburi.
  4. Cand ceapa a devenit sticloasa, adaugati orezul si caliti usor pana si acesta ajunge cu acelasi aspect sticlos.
  5. Truc cel stiu de la bucatarese vechi: orezul se prajeste in putin ulei pana devine sticlos. Prin aceasta operatiune se sigileaza amidonul din orez si bobul se va hidrata frumos fara sa se terciuiasca.
  6. Nu este nevoie sa spalati orezul. Nu suntem in vremurile apuse cand alegeam orezul chiar si de pietricele. Atunci ramanea apa gri dupa spalare. Acum sunt metode moderne de decorticare si ambalare.
  7. Turnati apa  in vasul de preparare. Apa trebuie sa ffie cam cu doua degete mai sus decat orezul. Sarati. Piperati.
  8. Adaugati la fiert si mazarea + patrunjelul verde.
  9. Amestecati si din acest moment nu mai umblati la preparat.
  10. Puneti capac si lasati sa fiarba la foc potrivit 15-20 minute.
  11. Controlati cu ajutorul cantitatii de apa densitatea orezului. Mie imi place cu bobul bine hidratat dar fara sa fie mult lichid ca la risotto.
  12. Daca este nevoie, mai puneti apa.
  13. Trageti vasul de pe foc si gustati . Sarati , piparati daca mai este nevoie .
  14. In acest moment, la sfarsit,  cu ajutorul unei furculite rasfirati orezul ridicand usor furculita. Astfel boabele de orez se aereaza, se separa frumos.
  15. Orezul astfel preparat este gustos atat cald, cat si rece.
  16.     Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

In sezon folositi patrunjel verde proaspat. Eu prefer sa-mi congelez -este mult mai sanatos si mai gustos decat se gaseste iarna. Patrunjelul de iarna din supermarket il simt cu ,, prostioare '' -acelasi gust specific se simte in unii castraveti verzi de sera.

2

Truc cel stiu de la bucatarese vechi: orezul se prajeste in putin ulei pana devine sticlos. Prin aceasta operatiune se sigileaza amidonul din orez si bobul se va hidrata frumos fara sa se terciuiasca.

3

Nu este nevoie sa spalati orezul. Nu suntem in vremurile apuse cand alegeam orezul chiar si de pietricele. Atunci ramanea apa gri dupa spalare. Acum sunt metode moderne de decorticare si ambalare.

4

In acest moment, la sfarsit, cu ajutorul unei furculite rasfirati orezul ridicand usor furculita. Astfel boabele de orez se aereaza, se separa frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu muschiulet si mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

mihaelar63 1

30.01.2018, 00:06

Clementina ai tu o preferinta cu cele doua ... boabe . Stii tu ... Ciuleandra

mihaelar63 1

30.01.2018, 00:07

Vasimur

oanapl 1

05.02.2018, 22:36

Numai preparate frumoase și delicioase faci!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mazare cu carnati afumati