Tocanita de hribi cu smantana

de oanapl in Mancaruri de legume, 9 Sep 2018 | 14647 vizualizari

 

Pentru această rețetă delicioasă m-am inspirat de la Simona, căreia îi mulțumesc și o pup.

 

INGREDIENTE

  • 400 g hribi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1 cană apă (sau supă de pui)
  • 2 linguri amidon alimentar (sau făină)
  • 180 ml smântână pentru gătit
  • sare
  • piper proaspăt măcinat (după gust)
  • 1 legatură mărar
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de hribi cu smantana:

Speli hribii și îi tai felii și îi pui la fiert în apă cu sare pentru 10-15 minute. Îi clătești cu apă rece și îi pui la scurs într-o sită.

Într-o tigaie pui uleiul la încins. Adaugi ceapa și usturoiul tocate mărunt, lași 2-3 minute să se călească și adaugi ciupercile și o cană de apă( sau supă de pui). Asezonezi cu sare și piper proaspăt râșnit. Lași să fiarbă până când se înmoaie ceapa.  Amesteci într-un castron smântâna pentru gatit cu amidonul. Adaugi peste smântână câte puțin din tocănița fierbinte, amesteci, apoi pui conținutul în tigaie peste restul compoziției. Amesteci ușor și lași să fiarbă 5 minute. La final adaugi mărarul proaspăt tocat mărunt.

Servești tocănița cu mămăligă.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de hribi cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu rozmarin la cuptor