Mancarica de fasole cu afumatura

de Anamaria Cook in Mancaruri de legume, 3 Aug 2012 | 5692 vizualizari

 

Aceasta este mancarea preferata a copilariei mele si desi inca este pe locuri fruntase pe lista de preferinte, trebuie sa recunosc ca nu o prepar des deoarece britanicii mananca foarte multa fasole la conserva. Dar eu nu rezist fara o fasole buna cu afumatura preparata in casa. Impartasesc cu voi astazi, reteta pe care bunica si mama ne-o facea cand eram mici (cu mici modificari pentru ca nu gasesc toate ingredientele, nu pentru ca nu era buna asa cum o faceau ele).

 

INGREDIENTE

  • o conserva de fasole (400g) si nu ma bateti dar nu am gasit fasole uscata
  • o ceapa plus un fir de ceapa verde pentru un plus de culoare
  • un morcov
  • un ardei gras (eu am pus kapia)
  • 100g costita afumata
  • 3 felii carnat chorizo (optional, mie imi place cand gasesc bucati crocante in fasole)
  • un cub condimente de legume
  • patrunjel dupa gust
  • o lingura pasta de tomate
  • sare si piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de fasole cu afumatura:

Daca folositi fasole uscata, puneti-o la fiert in apa rece pana ce incepe sa se inmoaie si sa se decojeasca, apoi schimbati apa si puneti la fiert din nou pana se sfarama cand strangeti bobul de fasole intre degete.


Daca folositi fasole la conserva procedati astfel: taiati costita afumata si chorizo in felii subtiri si puneti-le la prajit in putin ulei.


Tocati ceapa morcovul si ardeiul gras si puneti-le la calit peste costita afumata.


Cand legumele s-au calit adaugati fasolea scursa de apa si amestecati bine.


Adaugati apa cat sa acopere toate ingredientele si lasati sa dea in clocot.


Cand apa a inceput sa clocoteasca adugati cubul de legume si amestecati pana se dizolva, potriviti de sare si piper.


Adaugati pasta de tomate, amestecati bine si lasati sa fiarba pentru inca 15 minute la foc mic. Acoperiti oala cu un capac.


La final adaugati patrunjelul tocat marunt si luati de pe foc.


Eu am servit aceasta buntate cu castraveti murati si gogosari.


POFTA BUNA!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Anamaria Cook 1

05.08.2012, 14:11

Cris2711 1

05.08.2012, 14:35

imi vine sa ma apuc de gatit

babi5 1

28.08.2013, 20:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!