Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl in Mancaruri de legume, 28 Apr 2017 | 1111 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt rece
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 6 linguri apa foarte rece
  •  umplutura:
  • 250 g ciuperci champignon
  • 5 buchetele broccoli
  • ½ ardei gras rosu
  • 70 g telemea
  • 3 oua
  • 200 g iaurt gras
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura Maggi Secretul Gustului legume (optional)
  • 2 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea:

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider, pentru 30 de minute.

Speli ciupercile bine, le tai felii si le pui la calit in 2 linguri de ulei, pana cand scade apa lasata de acestea. Adaugi ardeiul taiat fasii si broccoli rupt buchetele mici. Adaugi o lingura Maggi Secretul Gustului legume si acoperi cu un capac si lasi sa se patrunda ingredientele, pentru 5-10 minute, apoi lasi sa se raceasca compozitia. Razi telemeaua si o amesteci cu legumele. Adaugi sare si piper dupa gust.

Intinzi aluatul si il transferi intr-un vas uns cu unt si tapetat cu faina. Il intepi din loc in loc cu o furculita.

Torni legumele peste aluat si adaugi deasupra ouale mixate bine cu iaurtul si aduci marginile aluatului peste umplutura, pliindu-le frumos. Introduci tava in cuptor, pentru 40-45 de minute, la 180 grade C, pana cand se rumeneste frumos.

Lasi sa se raceasca pentru cateva minute si servesti tarta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

kytz 1

30.04.2017, 10:51

Super bună!

oanapl 1

30.04.2017, 15:45

Va multumesc!

Rahela Velicu 1

02.05.2017, 13:55

Foarte buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Quiche cu mazare, rucola si Brie