Mancare de galbiori cu orez

de anca_rm in Mancaruri de legume, 23 Oct 2015 | 830 vizualizari

 

Visez de mult la o mancare de galbiori , vroiam sa simt mirosul acestor ciuperci de padure .

 

INGREDIENTE

  • -500 gr galbiori
  • -2 linguri ulei
  • -200 ml smantana
  • -2 catei usturoi
  • -1ceapa
  • -sare
  • -piper
  • -o foaie dafin
  • -patrunjel verde
  • -250 gr orez
  • -750 ml apa
  • -sare
  • -piper
  • -2 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de galbiori cu orez:

Galbiorii ii spalam foarte bine cu apa rece si ii taiem daca este necesar . II punem la scurs intr-o sita .


Ceapa o taiem solzisori si o calim intr-o tigaie antiaderenta in ulei . Adaugam peste ceapa calita galbiorii si lasam sa se gateasca pana cand scade apa pe care ei o lasa .


Adaugam smantana, sare, piper, usturoiul pisat sau taiat (cum va place) si foaia de dafin; mai lasam vreo 3 minute .


Oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat .


Intr-un alt vas punem la incins 2 linguri de ulei . Cand este cald adaugam orezul si il prajim . Cand prinde o culoare aramie turnam peste el 750 ml apa calda. Adaugam sare si piper si fierbem orezul la foc mic . Oprim focul , acoperim cu un capac si lasam sa stea putin . Cu o furculita afanam putin orezul fiert si servim .



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de galbiori cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

23.10.2015, 19:15

Cat de bine arata si ce buna o fi!

MOKUSKA 1

23.10.2015, 21:09

diaconta 1

23.10.2015, 22:40

Asa-i ca-mi dai si mie,desi si mama a facut ieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta sarata cu dovleac