Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

de deyutzky in Mancaruri de post, 1 Dec 2016 | 10129 vizualizari

 

Un tort simplu, dar de efect! Pentru ca ieri a fost Sf. Andrei, nu puteam sa nu ma prezint cu un tortulet, nu? :)) Astazi va invit, macar virtual, la o felie de tort. L-am facut de post, ca sa poata manca toata lumea. 
Ideea de aranjare a biscuitilor am vazut-o mai demult, pe un site strain si mi-a placut mult, insa am mai vazut-o si aici pe site la Ina, parca. :D 
PS: Va multumesc tuturor pentru urarile facute ieri! 

 

INGREDIENTE

  • aprox. 32 de biscuiti (Petit Beurre am folosit eu, aveti grija sa nu aiba la ingrediente unt daca il faceti de post)
  • 750 ml lapte de soia cu cacao
  • 6 linguri amidon
  • 6 linguri zahar tos + 1 lingura zahar pudra vanilat
  • 3 linguri de cacao(daca nu aveti lapte de soia cu cacao, adaugati 4 linguri de cacao)
  • 1 fiola esenta de rom
  • cca. 50-60 g nuci prajite
  • 5-6 linguri zahar pentru caramelizat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post:

Crema:


Intr-o craticioara, amestecati amidonul cu zaharul tos + pudra (cele 6 linguri zahar tos + 1 lingura zahar pudra) si cacaua.


Adaugati treptat laptele si amestecati bine sa nu se formeze cocoloase.


Puneti oala pe foc mic si amestecati cu un tel pana cand compozitia se ingroasa.


La final, adaugati esenta de rom.


Acoperiti crema cu folie alimentara ca sa nu se formeze acea cojita deasupra, apoi lasati sa se raceasca.


Intre timp, puneti nucile intr-o tigaie (nu o ungeti cu nimic) si le prajiti la foc mic, timp de cateva minute. Le lasati la racit.


In alta oala, puneti zaharul (cele 5-6 linguri pentru caramel) si il lasati la caramelizat, pana cand capata culoarea chihlimbarului.


Cand zaharul este topit complet si caramelizat, adaugati nucile si amestecati. Turnati nucile caramelizate pe o bucata de hartie de copt si le lasati la racit.


Asamblare:


Umpleti biscuitii cu crema de ciocolata racita. Formati prima data un turnulet de 4-5 biscuiti cu crema intre ei, apoi rasturnati turnuletul pe platou si continuati sa lipiti biscuitii cu crema. Pentru ca tortul sa aiba aspectul din imagini, biscuitii trebuie sa fie pusi perpendicular pe platou.


Dupa ce terminati de lipit biscuitii, imbracati tortul intr-un strat de crema.


La final adaugati nucile caramelizate zdrobite.


Eu am pus nucile caramelizate intr-o punga si le-am zdrobit cu sucitorul.


Din toata cantitatea de crema, mie mi-au iesit 2 tortulete. Unul cu aprox. 24 biscuiti, iar celalalt un mini tortulet cu 8 biscuiti.


Il lasati la frigider cateva ore, pentru a se inmuia biscuitii, apoi il taiati.


Aveti grija sa taiati felii oblice, ca sa va iasa aspectul din imagini.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

oanapl 1

11.01.2017, 19:14

waw! Ce bine arata!

deyutzky 1

11.01.2017, 19:34

Multumesc, Oana!

AndrianaCaras 1

03.03.2017, 23:16

BRAVO TIE!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu ciuperci şi sos de roşii - de post