Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

de oanapl in Mancaruri de legume, 21 Aug 2017 | 3937 vizualizari

 

Pentru această rețetă minunată, m-am inspirat de la Madi (https://www.bucataras.ro/retete/rulouri-de-vinete-in-sos-de-rosii-cu-usturoi-64053.html) și îi mulțumesc de idee. Eu am adăugat în plus 1/2 ardei capia și am înlocuit mărarul cu pătrunjel. La final, nu am mai introdus preparatul în cuptor pentru 5 minute, ci l-am pregătit pe aragaz la foc iute.

 

INGREDIENTE

  • 1 vânătă mare
  • 1/2 ardei capia
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • câteva roşii cherry
  • 40-50g caşcaval ras
  • pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • oregano
  • pătrunjel
  • smântână pentru servit
  • ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi:

Vânăta o tai în felii subţiri, o presari cu sare şi o frigi pe ambele părţi în tigaia grill unsă cu ulei. Rulezi feliile şi le pui deoparte.
Ceapa şi usturoiul le toci mărunt, iar ardeiul îl tai felii subțiri și le călești, apoi adaugi puţină apă și lași să se înmoaie.

 După ce s-au înmuiat, adaugi pasta de tomate, condimentele şi roşiile tăiate în jumătate și fierbi sosul la foc mic până mai scade. Dai deoparte de pe foc și adaugi caşcavalul ras și rulourile de vinete. Le stropești cu smântână și le mai lași să clocotească la foc iute pentru 5 minute. Le poți transfera în alt vas și le poți pune la cuptor pentru 5 minute. Presari pătrunjelul tocat și le servești atât calde, cât şi reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute