Tarta cu urzici si branza de capra

de oanapl in Mancaruri de legume, 4 Apr 2017 | 2418 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de pe blogul lui Adi Hadean.

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt rece
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 6 linguri apa foarte rece
  •  umplutura:
  • 400 g urzici (curatate si fierte)
  • 70 g unt
  • 1 lingura condiment Maggi Secretul Gustului Legume
  • 4 catei usturoi
  • 200 g telemea de capra
  • 60 g parmezan
  • 5 oua
  • 200 ml smantana
  • 2 maini de rosii cherry
  • sare (optional)
  • piper
  • nucsoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu urzici si branza de capra:

Nu am cantarit urzicile, dar am avut o sacosica plina. Cred ca aveau mai mult de 1 kg. Cureti urzicile, le speli in 2-3 ape. Pui o oala mare cu apa, pe foc si un praf de sare si le pui la fiert, cand apa clocoteste. Le lasi sa fiarba cateva minute, apoi le scoti intr-o strecuratoare si le lasi sa se raceasca si apoi le scurgi bine de apa (cu mana).
Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider, pentru 30 de minute.
Calesti urzicile in unt si adaugi usturoiul pisat si o lingura condiment Maggi Secretul Gustului Legume. Le lasi sa se racoreasca.
Bati ouale cu smantana si adaugi telemeaua data pe razatoare (o parte se poate adauga bucatele mai mari pentru a se vedea frumos in tarta), apoi adaugi 50 g parmezan si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Adaugi urzicile si jumatate din rosiile taiate in sferturi si amesteci usor. Asezonezi dupa gust.
Intinzi aluatul si imbraci o tava. Intepi aluatul din loc in loc si adaugi umplutura. Restul rosiilor le tai in jumatate si ornezi tarta.
Aduci marginile aluatului peste umplutura si il strangi intre degete din loc in loc. Introduci tava in cuptor, pentru 40-45 de minute, apoi scoti tarta si presari parmezanul ramas si o mai dai la cuptor pentru 5 minute (sau o lasi asa).

 Lasi sa se racoreasca si apoi o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu urzici si branza de capra" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecel umplut cu branza la cuptor