Evantai de vinete

de oanapl in Mancaruri de legume, 29 Mai 2017 | 422 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare (sau 2 vinete mici)
  • 1 ceapa potrivita ca marime
  • 1 rosie
  • 100 gr afumatura (costita sau muschi de porc)
  • 100 gr cascaval
  • 1 catel mare de usturoi
  • sare
  • 1 pahar mic de iaurt
  • o lingura ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Evantai de vinete:

Cureti ceapa de coaja si o tai felii subtiri. Rosiile, cascavalul si afumatura le tai in felii subtiri.


Speli vanata si o tai in felii de 1 cm grosime, incepand de la partea opusa a coditei si pina aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta de aceasta, astfel nu risti sa se desprinda de cotor. Presari putina sare si piper.


Usturoiul, curatat, il tai in fasii subtiri si impanezi cu el feliile de vinete, din loc in loc.


Asezi intre feliile de vanata, feliile de rosii, ceapa, cascaval si costita, (neavand importanta in ce ordine le asezi). Legi vanata cu ata de bucatarie si o pui intr-o tava si o stropesti cu ulei.


Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 175 C si o lasi pana cand se coace bine. Vanata mea fiind mai mare si mai groasa, am lasat-o cam 55-60 de minute. Dupa ce s-au racorit, putin scoti ata si poti servi vinetele cu iaurt si putin patrunjel tocat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

-Licurici- 1

30.05.2017, 17:46

Bunica 1

30.05.2017, 18:06

Foarte bune!

Rocsi 1

30.05.2017, 20:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute la cuptor