Evantai de vinete

de oanapl in Mancaruri de legume, 29 Mai 2017 | 933 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare (sau 2 vinete mici)
  • 1 ceapa potrivita ca marime
  • 1 rosie
  • 100 gr afumatura (costita sau muschi de porc)
  • 100 gr cascaval
  • 1 catel mare de usturoi
  • sare
  • 1 pahar mic de iaurt
  • o lingura ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Evantai de vinete:

Cureti ceapa de coaja si o tai felii subtiri. Rosiile, cascavalul si afumatura le tai in felii subtiri.


Speli vanata si o tai in felii de 1 cm grosime, incepand de la partea opusa a coditei si pina aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta de aceasta, astfel nu risti sa se desprinda de cotor. Presari putina sare si piper.


Usturoiul, curatat, il tai in fasii subtiri si impanezi cu el feliile de vinete, din loc in loc.


Asezi intre feliile de vanata, feliile de rosii, ceapa, cascaval si costita, (neavand importanta in ce ordine le asezi). Legi vanata cu ata de bucatarie si o pui intr-o tava si o stropesti cu ulei.


Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 175 C si o lasi pana cand se coace bine. Vanata mea fiind mai mare si mai groasa, am lasat-o cam 55-60 de minute. Dupa ce s-au racorit, putin scoti ata si poti servi vinetele cu iaurt si putin patrunjel tocat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

-Licurici- 1

30.05.2017, 17:46

Bunica 1

30.05.2017, 18:06

Foarte bune!

Rocsi 1

30.05.2017, 20:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute la cuptor