oanapl

7

Bucataras
Top-Chef

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE869
PRIETENI305
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv frittata cu soia, ardei si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 24 Oct 2017

Fierbi cuburile de soia în apă cu sare, timp de 10 minute, apoi le scurgi bine într-o sită.  Intre timp, tai cubulețe șunca și ardeiul roșu spălat, toci mărunt pătrunjelul și dai pe răzătoare mozzarella, apoi le pui într-un castron, adaugi și soia și le...

Mini tarte cu conopida si broccoli

In Aperitive / Garnituri la 19 Oct 2017

Desfaci buchețelele de conopidă și broccoli și le fierbi în apă cu sare pentru 5 minute, apoi le scurgi bine de apă. Mixezi ouăle cu sare și piper. Întinzi aluatul de foietaj dezghețat, îl decupezi și apoi îl transferi în formele de mini tarte unse cu...

Aperitiv tarta cu spanac, branza si rosii cherry

In Aperitive / Garnituri la 7 Oct 2017

Într-un vas pui făina cernută și adaugi untul rece și amesteci până obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi ouăle bătute, apa și sarea. Frămânți până obții un aluat omogen pe care îl vei da pentru minim 30 de minute la frigider. Între...

Aperitiv budinca de dovlecei cu telemea

In Aperitive / Garnituri la 14 Sep 2017

Cureți dovleceii și îi dai pe răzătoarea mică. Tai ceapa rondele. Dai pe răzătoare și brânza telemea. Într-un bol, mixezi ouăle, apoi adaugi dovleceii (scurși de zeamă), ceapa și telemeaua, iar la final, făina și amesteci până când se omogenizează...

Aperitiv barcute din cartofi cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 14 Aug 2017

Speli bine cartofii si ii pui la fiert, in coaja, cu o lingurita de sare. Ii lasi sa fiarba pe jumatate, scurgi apa si ii lasi sa se raceasca.Tai cartofii in jumatate, pe lung, si ii scobesti cu o lingurita, lasand o margine de circa 0.5 cm. Miezul de la cartofii scobiti il amesteci cu smantana,...

Aperitiv placinta italiana de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 14 Aug 2017

Fierbi cartofii în coajă 30-35 minute, sau pana cand, infigand o furculita intr-un cartof, aceasta intra cu usurinta in el. Ii scoti din apa, ii lasi sa se racoreasca putin, apoi ii cureti de coaja. Ii pasezi cu telul. Peste cartofii pasati, adaugi toate ingredientele de mai sus, cu...

Aperitiv mini-gugulufi cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 9 Aug 2017

Freci ouale cu uleiul si iaurtul, condimentezi cu sare si piper, apoi adaugi faina cernuta cu praful de copt si omogenizezi. La final, adaugi ciupercile taiate si patrunjelul tocat fin. Preincalzesti cuptorul la 180 de grade C si ungi formele de gugulufi cu unt. Torni compozitia in forme si le...

Aperitiv clatite cu branza si dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 5 Aug 2017

Mixezi ouăle până când devin spumoase, apoi adaugi pe rând uleiul, iaurtul, dovlecelul ras, dar nescurs si brânzeturile mărunțite. Adaugi, treptat, făina cernută cu praful de copt, urmărind să iasă o compoziție puțin mai groasă decât la clătitele...

Aperitiv tarta cu broccoli, ciuperci si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 23 Iun 2017

Cureti cartofii de coaja, ii tai cubulete si ii pui la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti pe jumatate, ii scurgi de apa si ii lasi sa se raceasca. Speli ciupercile champignon, le stergi cu un prosop absorbant (daca vrei, le cureti coaja, dar nu e musai) si le tai felii subtiri. Desfaci...

Aperitiv briose cu ciuperci si ceapa

In Aperitive / Garnituri la 23 Iun 2017

Calesti ceapa tocata marunt cu ciupercile taiate felii, in uleiul de masline incins. Se condimenteaza cu usturoiul zdrobit, cimbru, sare si piper. Bati ouale cu lapte si ulei si adaugi faina cernuta cu praful de copt. Adaugi compozitia de ciuperci racita si omogenizezi. Pui aluatul in forme de...

Aperitiv placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2017

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi 2 galbenusuri, untul taiat cubulete (la temperatura camerei), maiaua crescuta, si sare (nu se pune peste maia)....

Aperitiv briose cu broccoli

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2017

Cureţi morcovul de coajă şi îl fierbi, iar separat, opăreşti 2-3 minute broccoli, în apă clocotită cu sare, pe care-l desfaci apoi bucheţele. Coci ardeiul, îl cureţi de coajă şi-l tai bucăţi. După ce a fiert morcovul, îi laşi să se scurgă, apoi îi...

Aperitiv tarta cu spanac si branza

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2017

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut, sare si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider, pentru 30 de minute. Cureti, speli bine si oparesti spanacul in...

Aperitiv placinta cu urda si marar ca in Maramures

In Aperitive / Garnituri la 20 Mai 2017

Aluatul: Cerni faina, apoi adaugi sarea si oul batut. Drojdia o dizolvi cu zaharul si o adaugi peste faina. Torni putin cate putin din apa calduta si framanti pana cand aluatul devine elastic. Adaugi uleiul si framanti pana se incorporeaza. Acoperi vasul cu un prosop si lasi...

Aperitiv placinta floare cu spanac si branza

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2017

Pentru aluat, pui intr-un bol faina cernuta si sarea. In centru pui drojdia uscata, lingurita de zahar si adaugi 3-4 linguri de apa calduta si faci o maia pe care o lasi la dospit pentru 10 minute. Adaugi oul batut cu iaurtul si amesteci incorporand din faina de pe margini. Adaugi si uleiul apoi...

Aperitiv chec cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 14 Mai 2017

Pentru inceput, pregatesti ingredientele. Tai cubulete ciupercile si sunca. Daca folosesti spanac congelat, il scurgi de apa. Daca folosesti spanac proaspat, il oparesti 1 minut, apoi il pui in apa foarte rece ca sa-si mentina culoare, dupa care il scurgi si il pui in blender la tocat....

Aperitiv briose cu spanac si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 13 Mai 2017

Decongelezi spanacul si il scurgi bine de apa, iar cascavalul il tai cuburi. Amesteci praful de copt cu sarea, piperul si faina.  Freci ouale cu uleiul, iaurtul si spanacul, condimentezi cu ghimbir, apoi adaugi compozitia fainoasa si omogenizezi. La final, adaugi cuburile de cascaval....

Aperitiv placinta cu naut, dovlecei si ardei

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2017

Cureti dovleceii si morcovii si ii dai pe razatoarea mica si ii storci bine ca sa elimini apa de vegetatie. Tai ceapa rondele si ardeii cubulete. Intr-un vas, amesteci ingredientele de mai sus. Adaugi sare si piper dupa gust. Separat bati ouale cu un praf de sare si le adaugi peste...

Aperitiv rulada din carne tocata umpluta cu spanac si telemea

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2017

Lasi spanacul sa se dezghete, apoi il scurgi bine de apa. Pui untul intr-o tigaie incinsa si adaugi spanacul si condimentezi cu sare si piper. Amesteci si lasi sa se caleasca 5 minute, apoi lasi sa se raceasca compozitia. Adaugi telemeaua data pe razatoarea mica si amesteci pana cand se...

Aperitiv cheesecake cu topping de rosii

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2017

Pentru aluat, separi albusul de galbenus, apoi freci galbenusul cu ulei, smantana, sare si 2 linguri de sos de rosii. Adaugi faina cernuta cu praful de copt. Separat, bati albusul spuma tare si il incorporezi in primul amestec. Torni aluatul intr-o tava unsa cu unt si o introduci in cuptorul...

Aperitiv placinta cu mozzarella si ardei

In Aperitive / Garnituri la 24 Apr 2017

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de copt. Amesteci galbenusul cu laptele si ungi marginile foii de aluat (pe o suprafata de 2 degete). Tai muschiul felii si asezi feliile peste aluat, lasand o...

Mini tarte cu ton si spanac

In Aperitive / Garnituri la 23 Apr 2017

Intr-un vas pui untul moale (la temperatura camerei), oul, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Intre timp pregăteşti umplutura: căleşti ardeiul taiat cubulete, ceapa tocata si spanacul în...

Aperitiv rulouri cu ton si masline

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2017

Dezgheti aluatul de foietaj, la temperatura camerei. Desfaci foaia de aluat, peste plasticul in care a fost impaturita. Mixezi toate ingredientele in robotul de bucatarie si intinzi aceasta compozitie peste foaia de aluat si o rulezi relativ strans. Lasi o margine de cca 2 cm,...

Aperitiv minitarte spiralate cu legume

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2017

Pentru aluat, cerni faina intr-un castron si adaugi sarea si untul taiat bucatele. Omogenizezi compozitia, sfaramand untul intre degete. Cand totul se transforma intr-un amestec sfaramicios, adaugi galbenusul si framanti, apoi adaugi apa, putin cate putin, amestecand pentru a forma un aluat...

Aperitiv cuburi cu spanac si crema de branza cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2017

Pentru blat, separi ouale, dupa care freci galbenusurile cu uleiul, sarea si spanacul tocat marunt. Adaugi smantana si faina cernuta cu praful de copt. Separat, bati albusurile spuma tare si le incorporezi treptat in amestecul cu spanac. Tapetezi o tava mare cu hartie de copt, torni compozitia...

Aperitiv chec cu mazare

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2017

Mazarea o pui la fiert, in apa cu sare. O fierbi timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand bobul devine moale. O scurgi bine de apa. Faina o cerni si o amesteci cu sarea si drojdia uscata. Ouale le bati usor cu telul, adaugi laptele si uleiul si amesteci. Mozzarella o dai pe...

Aperitiv chiftele umplute cu oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2017

Pui ouale de prepelita intr-o craticioara cu apa si le fierbi 3 minute, calculate din momentul in care incepe sa fiarba apa. Le scoti din craticioara, le pui intr-un vas cu apa rece, pentru cca 5-6 minute, apoi le scoti din apa, le stergi si le cureti. Cureti coaja feliilor de paine, pui...

Aperitiv placinta cu spanac si oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2017

Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie alimentara si il dai la frigider, pentru o ora. Spanacul...

Aperitiv terina de legume cu sunca si oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2017

Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi, adaugi treptat cate putin ulei, amestecand intr-un singur sens, pana cand obtii cantitatea dorita. Din cand in cand, adaugi putina zeama de lamaie pentru a nu se taia compozitia. Legumele le...

Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2017

Bati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugi spanacul (eu am pus congelat, daca aveti proaspat, trebuie fiert in prealabil) si galbenusurile. Adaugi faina cernuta cu praful de copt, amesteci bine si torni continutul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 32*35). Coci...

Afisate 31 - 60 din 89 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]