Aperitiv placinta floare cu spanac si branza

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2017 | 2830 vizualizari

 

reteta pentru picnic

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 600 g faina
  • 1 ou
  • 150 g iaurt
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 cana apa calduta
  • umplutura:
  • 300 g spanac curatat (aproximativ 500 g spanac proaspat, cu codite)
  • 250 g branza dulce de vaci
  • 100 g telemea
  • 80 g cascaval ras (sau parmezan)
  • 1 ou mare + 1 albus
  • sare
  • nucsoara (un varf de cutit)
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus +2 linguri de lapte
  • seminte de in
  • susan alb + negru
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta floare cu spanac si branza:

Pentru aluat, pui intr-un bol faina cernuta si sarea. In centru pui drojdia uscata, lingurita de zahar si adaugi 3-4 linguri de apa calduta si faci o maia pe care o lasi la dospit pentru 10 minute. Adaugi oul batut cu iaurtul si amesteci incorporand din faina de pe margini. Adaugi si uleiul apoi framanti adaugand apa calda, pana cand aluatul nu se mai tine de degete.

Acoperi aluatul cu un prosop si il lasi la crescut, circa 40 de minute, intr-un loc cald.




Pentru umplutura, cureti spanacul, il speli bine si il scurgi de apa si il tai fasii. Calesti frunzele de spanac 2 minute, intr-o tigaie cu o lingura de ulei, il lasi sa se raceasca si il scurgi bine de apa lasata. Dai pe razatoare telemeaua si cascavalul.


Adaugi branza dulce si sarata, condimentezi cu sare si nucsoara dupa gust. Adaugi oul batut impreuna cu un albus si omogenizezi.

Imparti aluatul in doua parti si intinzi o foaie cu un diametru de cca. 30 cm si il decupezi, cu ajutorul unui capac, apoi il asezi in tava tapetata cu hartie de copt. Faci un cerc din umplutura, la 2-3 cm de margini, iar cateva linguri de umplutura le pui in centrul aluatului.

Asezi deasupra cea de-a doua foaie (care trebuie sa fie putin mai mare pentru a putea acoperi intreaga umplutura) si o lipesti prin apasare pe portiunile unde nu este umplutura. Pui un bol mic in centru, dupa care tai placinta in 12 parti egale, cu un cutit bine ascutit.


Cu ajutorul unei pensule, ungi placinta cu galbenus diluat cu lapte sau apa si presari deasupra seminte de in si de susan.

Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 180 °C, pentru o ora.


Dupa ce s-a rumenit, se coboara putin temperatura si se lasa sa se coaca.



Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta floare cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Ancutsa 1

19.05.2017, 10:43

Tare frumoasa!

kytz 1

20.05.2017, 07:31

Tare frumoasă și bună!

oanapl 1

25.05.2017, 11:14

Va multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supă de roșii cu ciuperci uscate
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rondele cu bacon si cascaval