Aperitiv tarta cu spanac si branza

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 24 Mai 2017 | 762 vizualizari

 

reteta pentru picnic

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt rece
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 6 linguri apa foarte rece
  • umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g spanac fiert si scurs de apa
  • 3 oua + 1 albus
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 2 linguri pesmet
  • pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • susan alb si negru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu spanac si branza:

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut, sare si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider, pentru 30 de minute.

Cureti, speli bine si oparesti spanacul in apa clocotita pentru 3 minute, apoi il lasi sa se raceasca si il storci bine de apa. Il toci marunt.

Branza o amesteci cu sare, piper, nucsoara si ouale batute. Adaugi spanacul tocat si mixezi compozitia timp de 2-3 minute.

Scoti aluatul de la frigider si il intinzi apoi imbraci o tava unsa cu unt. Intepi aluatul din loc in loc, presari pesmetul si adaugi umplutura.

Aduci marginile aluatului peste umplutura si il strangi intre degete din loc in loc. Ungi aluatul cu galbenusul amestecat cu laptele si apoi presari susan.

Introduci tava in cuptor, pentru 40-45 de minute, pana cand se rumeneste frumos. Lasi sa se racoreasca putin tarta si o servesti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

GeorgiG 1

25.05.2017, 18:32

Arata foarte bine!

Rocsi 1

25.05.2017, 19:26

dantes 1

26.05.2017, 13:15

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

10060 puncte

Constelatialeu

8830 puncte

Lau

Lau 9

8350 puncte

Andreea Caroline

7840 puncte

mihaelar63

6880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv