Aperitiv tarta cu spanac si branza

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 24 Mai 2017 | 371 vizualizari

 

reteta pentru picnic

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt rece
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 6 linguri apa foarte rece
  • umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g spanac fiert si scurs de apa
  • 3 oua + 1 albus
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 2 linguri pesmet
  • pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • susan alb si negru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu spanac si branza:

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut, sare si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider, pentru 30 de minute.

Cureti, speli bine si oparesti spanacul in apa clocotita pentru 3 minute, apoi il lasi sa se raceasca si il storci bine de apa. Il toci marunt.

Branza o amesteci cu sare, piper, nucsoara si ouale batute. Adaugi spanacul tocat si mixezi compozitia timp de 2-3 minute.

Scoti aluatul de la frigider si il intinzi apoi imbraci o tava unsa cu unt. Intepi aluatul din loc in loc, presari pesmetul si adaugi umplutura.

Aduci marginile aluatului peste umplutura si il strangi intre degete din loc in loc. Ungi aluatul cu galbenusul amestecat cu laptele si apoi presari susan.

Introduci tava in cuptor, pentru 40-45 de minute, pana cand se rumeneste frumos. Lasi sa se racoreasca putin tarta si o servesti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

GeorgiG 1

25.05.2017, 18:32

Arata foarte bine!

Rocsi 1

25.05.2017, 19:26

dantes 1

26.05.2017, 13:15

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peltea de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 21:06

Desert prajitura rasturnata cu prune

de Oana 8

ieri la 14:06

Desert clatite pufoase cu ciocolata

de Oana 8

ieri la 13:52

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu branza si marar