Aperitiv tarta cu spanac si branza

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 24 Mai 2017 | 2746 vizualizari

 

reteta pentru picnic

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt rece
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 6 linguri apa foarte rece
  • umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g spanac fiert si scurs de apa
  • 3 oua + 1 albus
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 2 linguri pesmet
  • pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • susan alb si negru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu spanac si branza:

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut, sare si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider, pentru 30 de minute.
Cureti, speli bine si oparesti spanacul in apa clocotita pentru 3 minute, apoi il lasi sa se raceasca si il storci bine de apa. Il toci marunt.
Branza o amesteci cu sare, piper, nucsoara si ouale batute. Adaugi spanacul tocat si mixezi compozitia timp de 2-3 minute.
Scoti aluatul de la frigider si il intinzi apoi imbraci o tava unsa cu unt. Intepi aluatul din loc in loc, presari pesmetul si adaugi umplutura. 
Aduci marginile aluatului peste umplutura si il strangi intre degete din loc in loc. Ungi aluatul cu galbenusul amestecat cu laptele si apoi presari susan.
Introduci tava in cuptor, pentru 40-45 de minute, pana cand se rumeneste frumos. Lasi sa se racoreasca putin tarta si o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Langosi unguresti