Aperitiv clatite cu branza si dovlecel

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 5 Aug 2017 | 252 vizualizari

 

Am văzut această rețetă delicioasă la Adi și am trecut-o la favorite, iar acum i-a venit rândul. Tare bune au fost! Mulțumesc de rețetă Adi! 

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel ras
  • 2 ouă medii
  • 200 g brânză dulce
  • 100 g telemea
  • 30 ml ulei
  • 200 g iaurt
  • 150 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • piper
  • busuioc
  • sare
  • mărar verde
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv clatite cu branza si dovlecel:

Mixezi ouăle până când devin spumoase, apoi adaugi pe rând uleiul, iaurtul, dovlecelul ras, dar nescurs si brânzeturile mărunțite.

Adaugi, treptat, făina cernută cu praful de copt, urmărind să iasă o compoziție puțin mai groasă decât la clătitele clasice.

Adaugi condimentele si verdeața, omogenizezi totul și lași la odihnit 15-20 de minute.

Ungi tigaia cu puțin ulei, o pui la încins și torni câte un polonic din compoziție, înclinând tigaia să se dispună compoziția uniform.

Rumenești clătitele pe ambele părți la foc mediu, intorcându-le cu o spatulă.

Le servești cu diverse salate sau cremă de brânză.



 

TIPS-URI

1

Mixezi brânza de vaci pentru a nu rămâne bucăți mari care să se vadă în compoziția clătitei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv clatite cu branza si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

dantes 1

07.08.2017, 06:37

Bune!

noiinbucatarie 1

09.08.2017, 13:28

Bune!

oanapl 1

09.08.2017, 23:16

Mulțumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Gustarile promise ...un fel de paine umpluta!!!