Aperitiv chiftele umplute cu oua de prepelita

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2017 | 1776 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata de vitel
  • 20 oua de prepelita
  • 2 oua de gaina
  • 1 ceapa mica alba
  • 2 linguri parmezan/cascaval ras
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 2 felii de paine alba veche de 2 zile
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • 2-3 linguri ulei de masline
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chiftele umplute cu oua de prepelita:

Pui ouale de prepelita intr-o craticioara cu apa si le fierbi 3 minute, calculate din momentul in care incepe sa fiarba apa. Le scoti din craticioara, le pui intr-un vas cu apa rece, pentru cca 5-6 minute, apoi le scoti din apa, le stergi si le cureti.

Cureti coaja feliilor de paine, pui feliile intr-o farfurie adanca si le acoperi cu lapte. Le lasi sa se inmoaie, cca 10 minute.

Pui carnea tocata intr-un vas, adaugi ouale de gaina, ceapa data prin razatoarea cu gauri mici, cascavalul ras, patrunjelul tocat marunt, feliile de paine stoarse foarte bine si faramitate, sare si piper dupa gust.

Framanti 2-3 minute sau pana cand obtii o compozitie omogena.

Cu mainile usor umede, formezi chiftele de marimea unei mingi de ping pong. Le aplatizezi si pui in centrul fiecarei chiftele, cate un ou de prepelita.

Rulezi chiftelele intre palme si le asezi pe o farfurie intinsa.

Tavalesti chiftelele prin pesmet si le asezi in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt.

Le stropesti cu ulei de masline si le coci in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30-40 de minute sau pana cand se rumenesc uniform.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chiftele umplute cu oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

20.04.2017, 21:59

Super sunt chiftelele tale!

miki_a 1

21.04.2017, 07:17

anca_rm 1

21.04.2017, 11:00

arata tare bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmalele padurarului (de post)
  • 05

    J

  • 06

    V

  • 07

    S

  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet cu ciuperci si bacon

de Rocsi 9

ieri la 11:51

Melci cu nuca , stafide si scortisoara

pe 09.12 la 23:05

Salata  turceasca de vinete cu nuci , rodie si menta

pe 09.12 la 22:11

Prăjitură turnată cu brânză

pe 09.12 la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Sandwichuri gratinate