Aperitiv placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2017 | 620 vizualizari

 

Aveam pofta de o placinta cu spanac si am purces la pregatiri, dar am constatat ca nu aveam suficienta faina alba, motiv pentru care am decis sa folosesc si faina neagra (pe care eu o folosesc la paine). A fost o alegere inspirata, iar placinta a iesit delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 250 g faina alba (plus faina pentru intins aluatul)
  • 250 g faina neagra
  • 2 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1/2 lingurita zahar
  • 7 g drojdie uscata
  • sare
  •  umplutura:
  • 350 g spanac congelat
  • 250 g crema de branza
  • 100 g mozzarella
  • 1 ou
  • patrunjel
  • marar
  • sare
  • piper
  • pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura de apa
  • susan alb / negru
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza:

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald.


Cerni faina intr-un castron si adaugi 2 galbenusuri, untul taiat cubulete (la temperatura camerei), maiaua crescuta, si sare (nu se pune peste maia). Laptele caldut il adaugi treptat. Framanti aluatul timp de 15-20 de minute, pana cand se desprinde de vas si nu se mai lipeste de degete. Acoperi vasul cu o folie de plastic sau un prosop si il lasi sa creasca o ora.


Intre timp, mixezi crema de branza cu oul si spanac scurs bine de apa. Adaugi sare si piper dupa gust. Dai mozzarella pe razatoare, iar patrunjelul si mararul le toci marunt si le adaugi peste crema cu spanac si amesteci pana cand se omogenizeaza compozitia.


Dupa ce a crescut aluatul, il tai in 4 parti egale si formezi 4 bile. Pui faina pe blat si intinzi o bila de aluat. Cu ajutorul unui capac, tai aluatul pentru a obtine o forma perfecta si indepartezi surplusul de aluat. Transferi aluatul intr-o tava, pe o foaie de copt. Pui 1/3 din crema de branza cu spanac peste aluat, o intinzi pe toata foaia, lasand o margine de 1-2 cm. La fel procedezi cu fiecare bila de aluat. Ultima foaie o mai intinzi putin dupa ce o decupezi, pentru a fi putin mai mare decat celelalte si pentru a putea acoperi bine celelalte foi, care s-au ridicat din cauza umpluturii. Pe ultima foaie nu mai pui crema de branza. Dupa ce ai suprapus cele 4 foi de aluat, asezi un pahar (usor) in mijlocul foii si tai foaia intai in 4 parti, apoi fiecare sfert in jumatate, iar fiecare felie o vei taia din nou in jumatate. Vor rezulta 16 petale. Vei apuca 2 fasii de aluat cu mana si le vei rasuci de 2 ori: cu mana stanga rasucesti spre stanga, iar cu mana dreapta rasucesti spre dreapta. La fel procedezi pana rasucesti toate fasiile. Dupa ce ai terminat de rasucit, iei cate 2 fasii, le apropii, le presezi capetele pentru a le lipi. Vei obtine 8 petale.


Lasi aluatul sa creasca timp de 15 minute. Dupa ce a crescut placinta, o ungi cu galbenusul de ou, amestecat cu o lingura de apa. Presari susanul in centrul placintei.


Introduci placinta in cuptorul preincalzit, la 175 de grade C si o lasi sa se coaca pentru aproximativ 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos.




 

TIPS-URI

1

Va sfatuiesc (pentru a nu pati ca mine) sa faceti prima foaie mai groasa, deoarece aceasta se intinde cel mai mult in momentul in care o rasuciti si cand creste in cuptor e posibil sa se rupa daca este prea subtire. A mea s-a rupt si a stricat putin aspectul placintei.

2

Ultima foaie va sfatuiesc sa o intindeti putin dupa ce o decupati, pentru a fi putin mai mare decat celelalte si pentru a putea acoperi bine celelalte foi, care s-au ridicat din cauza umpluturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

oanapl 1

09.06.2017, 09:38

Va multumesc de aprecieri!

Camelya 1

13.06.2017, 11:44

Faina placinta!

noiinbucatarie 1

13.06.2017, 15:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Barcute"oua umplute cu pateu si ciuperci"