Aperitiv chec cu spanac

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2017 | 513 vizualizari

 

reteta pentru picnic

 

INGREDIENTE

  • 3 oua mari
  • 60 ml ulei de masline
  • 200 g spanac (proaspat sau congelat)
  • 150 ciuperci la conserva
  • 150g sunca de curcan
  • 50 g parmezan
  • 100 ml lapte
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita de nucsoara (pudra)
  • sare
  • piper
  • marar
  • patrunjel
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec cu spanac:

Pentru inceput, pregatesti ingredientele. Tai cubulete ciupercile si sunca. Daca folosesti spanac congelat, il scurgi de apa. Daca folosesti spanac proaspat, il oparesti 1 minut, apoi il pui in apa foarte rece ca sa-si mentina culoare, dupa care il scurgi si il pui in blender la tocat.


Amesteci faina cu praful de copt. Intr-un vas, mixezi ouale cateva minute, pana isi maresc volumul. Adaugi spanacul, uleiul, sarea, nucsoara si piperul. Opresti mixerul si, cu o spatula, incorporezi parmezanul si faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu laptele, cand aluatul se ingroasa. Repeti procedeul pana se termina faina.


Peste compozitia rezultata, adaugi ciupercile, sunca si verdeata. Amesteci incet pana se incorporeaza.


Tapetezi o forma de chec cu hartie de copt si torni compozitia. Eu am folosit o forma din silicon si nu a fost necesar sa pun hartie de copt. Dai tava la cuptor, la foc mediu, pentru circa 40 de minute. Lasi sa se racoreasca si servesti checul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Camelya 1

15.05.2017, 10:57

kytz 1

15.05.2017, 15:07

Ce culoare frumoasă! Cred că e tare bun!

oanapl 1

15.05.2017, 15:32

Ma bucur ca va place! Musai trebuie incercat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Budinca de creier