Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Se decongeleaza aluatul de foitaj.
Se cerne faina intr-un castron. Se adauga oul, untul si sarea. Se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios.
*Daca salamul este prea sarat, nu se mai adauga sare in aluatul fraged.
Se formeaza o bila din aluat, care se pune intr-o folie la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Se taie 8 felii din salam si se dau deoparte. Restul salamului se taie marunt si se prajeste. Se scoate pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
Dupa aceea, salamul prajit se amesteca cu ouale, albusul, ketchupul, ierburile aromatice si putin piper macinat.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se unge o tava pentru tarte cu ulei, se intinde aluatul fraged pe masa si apoi se aseaza in tava. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se toarna amestecul cu salam. Deasupra se aseaza mozzarella taiata felii.
Se pune aluatul de foitaj peste tarta si se decupeaza. Cu foitajul ramas se decoreaza tarta, impletindu-l in 3 si formand o coronita pe margini. Se sectioneaza foitajul in 8 locuri pentru a introduce feliile de salam pastrate.
Se unge tarta cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte si se presara seminte peste ea.
Se introduce tava la cuptor pana cand tarta se rumeneste frumos.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult