Aperitiv chec cu mazare

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2017 | 450 vizualizari

 

Delicii de Paste
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul Paulei Gafitescu.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr mazare proaspata/congelata
  • 200 gr faina
  • 3 oua
  • 120 ml lapte
  • 80 ml ulei de masline
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 gr mozzarella
  • 1/2 legatura marar
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec cu mazare:

Mazarea o pui la fiert, in apa cu sare. O fierbi timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand bobul devine moale. O scurgi bine de apa.

Faina o cerni si o amesteci cu sarea si drojdia uscata.

Ouale le bati usor cu telul, adaugi laptele si uleiul si amesteci.

Mozzarella o dai pe razatoarea cu gauri mari.

Mararul il speli bine si il toci marunt.

Peste compozitia lichida, pui ingredientele uscate. Incorporezi pe urma mozzarella rasa, mararul si mazarea. Amesteci usor cu miscari de jos in sus pana la omogenizare.

Preincalzesti cuptorul la 180 de grade C (foc mediu) si tapetezi o tava de chec cu hartie de copt sau o ungi cu unt si apoi o tapetezi bine cu faina (eu am folosit o tava de silicon unsa cu unt). Torni compozitia in forma de chec si dai la cuptor, pentru 45-50 de minute.


Cand e gata (dupa ce trece testul cu scobitoarea), opresti focul si-l mai lasi 10 minute cu usa cuptorului intredeschisa.

Il portionezi dupa ce s-a racit complet. Il servesti alaturi de un pahar de iaurt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

GeorgiG 1

20.04.2017, 21:51

Bun!

miki_a 1

21.04.2017, 07:17

Delicios!

stefy_a 1

21.04.2017, 07:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite aperitiv, cu șuncă și cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 20:30

Mere la borcan pentru deserturi

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Mini tarte cu conopida si broccoli

de oanapl 5

ieri la 19:55

Pasta alla puttanesca

de xana 5

ieri la 18:09

RETETA RECOMANDATA
Terina cu spanac