Chifle cu leurda umplute cu branza

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2012 | 1159 vizualizari

 

Aromate, sanatoase si gustoase yumi,yumi…minunate pentru micul dejun, impreuna cu un pahar de lapte !

 

INGREDIENTE

  • 200ml apa
  • ½ lingurita sare
  • ¼ lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 100g leurda tocata(eu am tocat-o la robot)
  • 500g faina alba
  • 1,5 lingurita drojdie uscata

Umplutura:

  • 100g telemea de oaie
  • 100g urda

Glazura:

  • 1 ou
  • 2 lingurite seminte de floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu leurda umplute cu branza:

In ordinea enumerate mai sus, am pus ingredientele in masina de paine, apoi am setat-o pentru framantare si dospire.


Intre timp, amestecam cele doua feluri de branza formand o pasta.


Cand semnalul sonor al masinii de paine, ne anunta ca si-a terminat treabaJ, rasturnam aluatul pe masa de lucru si-l mai framantam putin.


Impartim apoi aluatul in doua (pentru al putea lucre cu usurinta),il intindem cu sucitorul intr-un dreptunghi, grosimea auatului cam 5cm maxim, apoi taiem in patrate , pentru cornulete, sau decupam sfere , cu forma de chifle. Punem cate o lingurita de pasta de branza si rulam cornuletele sau inchidem formele…vezi foto:


Asezam chiflele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam 20’ la crescut.


Intre timp pornim cuptorul aragazului.


Inainte de a le da la cuptor, le ungem cu oul batut si preseram seminte de floare pe fiecare chifla.Coacem pentru 30’.


le lasam putin la racit, dupa care se pot servi.


Sand delicioase si a doa zi cand se pot servi la micul dejun alaturi de un pahar de lapte.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu leurda umplute cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

jolygina 1

13.05.2012, 22:08

bune

Sim0na 1

15.05.2012, 08:29

Ce bun trebuie sa fie...

lia maria 1

19.05.2012, 17:23

jolygina
Sim0naWorld

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

RETETA RECOMANDATA
Oua in chifle