Prajitura turnata cu visine

de Criss in Prajituri, 18 Iul 2015 | 23510 vizualizari

 

Ador prajiturile cu visine si m-am trezit ca trece sezonul de visine si eu inca n-am facut anul asta o prajitura cu minunatele fructe acrisoare. Asa ca am coborat la piata (care e chiar langa blocul meu) si am cumparat un kg de visine din care am facut o prajitura delicioasa cu blat pufos si aromat si umplutura dulce -acrisoara de visine. Un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 3 oua
  • 13 linguri zahar
  • 13 linguri ulei
  • 13 linguri lapte
  • 18 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Umplutura: 
  • 1 kg visine
  • 5-6 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • esenta de migdale
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu visine:

Mai intai pregatim umplutura pentru aceasta prajitura. Visinele se spala, se scot samburii, se pun intr-ooala, se adauga zaharul si amidonul si se pun la foc mic amestecandu-se in continuu pana cand se leaga ca o budinca si in final adaugam un strop de esenta de migdale.  Intr-un bol de bat ouale impreuna cu zaharul, vanilia si uleiul. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele. Rezulta o compozitie asemanatoare cu cea de pancakes. Jumatate din compozitie se toarna intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt. Se coace 10-12 minute, dupa care se scoate din cuptor si se pun visinele, apoi se toarna restul de compozitie pentru blat. Se mai pune prajitura in cuptor pentru 35-40 minute, dupa care se scoate, se pudreaza cu zahar si se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza. Eu n-am asteptat sa se raceasca de tot pentru ca erau pofticiosi prin zona, dar sfatul meu este sa lasati prajitura sa se raceasca bine, eventual sa o puneti in frigider pentru ca se va putea taia mult mai frumos si va arata mai bine decat prajitura mea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si crema de iaurt cu visine