Învârtită cu dovleac

de Gicuta69 in Prajituri, 21 Apr 2015 | 1970 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cana cu apa
  • 1 lg zahar
  • 4 lg ulei
  • un cubulet drojdie
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (cca 500g)
  • Pentru uns:
  •  75 g untura
  • Pentru umputura:
  • 1500 g dovleac ras (eu am avut la congelator)
  • Pentru finisat:
  • 1 ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Învârtită cu dovleac:

Mai intai calim dovleacul cu zahar si zaharul vanilat. Cat timp se raceste, pregatim aluatul.



Se pune faina intr-un castron, se face o gropita in mijloc unde se toarna apa calduta, oul batut cu praful de sare si zaharul, drojdia dizolvata in putina apa calduta si la sfarsit uleiul.



Se amesteca si se framanta bine, pana obtinem un aluat elastic.



Se imparte aluatul in doua, se intind 2 foi de cca 10x15 cm. Se unge prima foaie de aluat cu untura, apoi se acopera cu cealalta foaie. Se preseaza un pic pe margini ca sa nu iasa untura si se intinde intr-o singura foaie cat mai subtire, de cca 30X100 cm. Se imprastie deasupra dovleacul, se ruleaza strans aluatul si se face un sul.



Asezam sulul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt, incepand din mijloc si il invartim in jur.



Ungem pe deasupra cu ou. Se introduce tava in cuptorul incalzit, la foc mediu, pentru cca 45 minute.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Învârtită cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

ghioceli 1

22.04.2015, 09:12

kytz 1

22.04.2015, 21:04

Arata super bine, mmm...

mirela0911 1

23.04.2015, 11:52

Ce buna e, imi placeeee!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

Lemon curd

de Lau 9

ieri la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac