Quatre Quarts cu sos de capsuni

de Brindusa in Prajituri, 16 Oct 2011 | 2447 vizualizari

 

Quatre quarts e un chec frantuzesc, care se numeste asa "patru sferturi", pentru ca are 4 ingrediente principale, in cantitati egale. E bun de mancat cu o cafeluta, dar eu l-am imbunatatit putin cu un sos rosu si aromat. Si uite asa am avut si desert la masa de pranz.

 

INGREDIENTE

  • 175 g faina
  • 175 g zahar
  • 175 g unt, moale
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • 10 g praf de copt

Pentru sosul de capsuni:

  • 400 g capsuni
  • 3 linguri de zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quatre Quarts cu sos de capsuni:

Mai intai se face sosul de capsuni. Se lasa cateva intregi, pentru ornat, iar pe celelalte le pasezi cu un blender si le dai printr-o sita groasa ca sa nu ramana samburi. Amesteca bine cu zaharul pudra si pune sosul in frigider


Unge tava de chec cu unt si tapeteaz-o cu zahar pudra


Incalzeste cuptorul la 180 C.


Bate untul si zaharul cu mixerul, pana cand se formeaza o crema.


Adauga ouale, unul cate unul. Bate bine dupa fiecare.


Adauga esenta de vanilie si praful de copt. Amesteca bine.


Adauga faina si amesteca repede. Toarna compozitia in tava de chec


Coace checul 35 - 40 de minute la 180 C, pana ce o scobitoare infipta in el iese curata.


Scoate checul pe un gratar si lasa-l sa se raceasca.


Serveste o felie calduta de chec cu cateva linguri de sos de capsuni si cateva capsuni intregi.

 

TIPS-URI

1

ingredientele sunt pentru o tava de chec

2

In loc de sosul de capsuni se poate folosi sos de zmeura, mure sau ciocolata :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Quatre Quarts cu sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

alinutzika 1

17.10.2011, 15:42

un deliciu.trec la favorite

adry88 1

17.10.2011, 21:31

frumoasa prezentarea

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:48

hmmm...yamy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!