Desert prajitura "Bounty" de post

de robert_badica in Prajituri, 10 Feb 2016 | 2786 vizualizari

 

O prajitura foarte buna si gustoasa! S-a mancat asa de repede... :))
Era putin mai buna daca insiropam si blatul, dar oricum a fost delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 180 g faina
  • 150 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 150 ml apa de cocos
  • 2 linguri cacao neagra
  • un plic praf de copt (stins cu putin otet)
  • 50 g ciocolata neagra
  • 1 lingura fulgi de cocos
  • Crema:
  • 400 ml lapte de cocos
  • 100 g zahar
  • 4 linguri gris
  • Glazura:
  • 180 g ciocolata neagra (+50% cacao)
  • 1 lingura ulei
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura "Bounty" de post:

Incingem cuptorul. Tapetam o tava, cu dimensiunile de 23x23 cm, cu hartie de copt (la mine nu a mai fost nevoie de hartie de copt, deoarece tava mea e antiaderenta). O lasam deoparte.


Blat: Intr-un bol incapator, punem uleiul si zaharul si le mixam bine. Adaugam apa de cocos, apoi faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt. Omogenizam. La final incorporam cicolata si fulgii de cocos. Turnam compozitia, in tava si coacem blatul, pentru de 10 minute, la foc potrivit, apoi la foc mic inca 15 minute. Lasam la racit.


Crema: Intr-o cratita turnam laptele de cocos si zaharul. Lasam pe foc pana ajunge in punctul de fierbere si adaugam grisul. Amestecam bine, pana ce grisul se umfla si se obtine o crema mai groasa. Turnam crema fierbinte peste blat si o nivelam frumos.


Glazura: Rupem bucati ciocolata si o topim pe baie de aburi. Incorporam uleiul si o turnam peste prajitura. De preferat este sa o portionati dupa 5 minute de cand ati pus glazura, eu am pus-o la frigider si apoi am taiat-o mai greu (cu ajutorul unui cutit incalzit in apa fiarta).


Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "Bounty" de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

robert_badica 1

11.02.2016, 09:20

Reisnaor,

robert_badica 1

11.02.2016, 09:21

Mirela, multumesc de trecere!

robert_badica 1

11.02.2016, 09:22

Licurici, chiar a fost buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de perisoare
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu  smantana ,fasole verde  , cartofi si sunculita de porc

ieri la 23:41

Desert gogosi cu ciocolata

de Lau 9

ieri la 21:35

Friptura de porc inabusita

de Lau 9

ieri la 21:05

Penne cu spanac și gorgonzolla

ieri la 20:54

RETETA RECOMANDATA
Briose cu visine si dulceata de trandafiri