Prajitura cu gem

de jolygina in Prajituri, 26 Aug 2011 | 11638 vizualizari

 

este o prajitura care imi aduce aminte de copilarie, ne-o facea mama mea cad eram mici mie si fratilor mei. Este o prajitura simpla si ieftina in acelasi timp.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de margarina 
  • o cana de zahar
  • 3 oua
  • faina cat cuprinde 
  • un praf de copt 
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 g ciocolata alba
  • un borcan de gem (400g)
  • 2 linguri de cacao

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem:

Amestecam ouale intregi cu zaharul si margarina pana se topeste zaharul si se omogenizeaza bine ,dupa care adaugam praful de copt ,zaharul vaniliat si faina amestecand incontinuu, pana obtinem o coca ca pentru foi 

Impartim coca in 3, iar o parte din ea o amestecam cu cele 2 linguri de cacao. Punem fiecare parte de coca in folie si o dam la frigider timp de 25 de minute pentru a intinde foile mai cu usurinta. Cand au trecut cele 25 de minute intidem cele trei bucati de coca in foi cat tava si le umplem cu gem astfel:

Punem prima foaie alba dupa care punem jumatate din borcanul de gem ,apoi foaia cu cacao, iar punem restul de gem iar la final foaia care ne-am mai ramas

Punem tava la cutpor la 180 de grade timp de 35-40 de minute 

Cand am scos tava din cuptor topim mai intai cicolata neagra si o punem peste prajitura ,apoi topim si ciocolata alba si punem niste dungi peste ciocolata neagra

In fiecare cantitate de ciocolata punem circa 2 linguri de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

pe 15.04 la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu alune si morcovi