Prajitura cu gem

de jolygina in Prajituri, 26 Aug 2011 | 7747 vizualizari

 

este o prajitura care imi aduce aminte de copilarie, ne-o facea mama mea cad eram mici mie si fratilor mei. Este o prajitura simpla si ieftina in acelasi timp.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de margarina 
  • o cana de zahar
  • 3 oua
  • faina cat cuprinde 
  • un praf de copt 
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 g ciocolata alba
  • un borcan de gem (400g)
  • 2 linguri de cacao

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem:

Amestecam ouale intregi cu zaharul si margarina pana se topeste zaharul si se omogenizeaza bine ,dupa care adaugam praful de copt ,zaharul vaniliat si faina amestecand incontinuu, pana obtinem o coca ca pentru foi


Impartim coca in 3, iar o parte din ea o amestecam cu cele 2 linguri de cacao. Punem fiecare parte de coca in folie si o dam la frigider timp de 25 de minute pentru a intinde foile mai cu usurinta. Cand au trecut cele 25 de minute intidem cele trei bucati de coca in foi cat tava si le umplem cu gem astfel:


Punem prima foaie alba dupa care punem jumatate din borcanul de gem ,apoi foaia cu cacao, iar punem restul de gem iar la final foaia care ne-am mai ramas


Punem tava la cutpor la 180 de grade timp de 35-40 de minute


Cand am scos tava din cuptor topim mai intai cicolata neagra si o punem peste prajitura ,apoi topim si ciocolata alba si punem niste dungi peste ciocolata neagra


In fiecare cantitate de ciocolata punem circa 2 linguri de ulei.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Lau 1

29.08.2011, 13:19

buna

BuburuzaBubu 1

03.04.2012, 21:17

yaaamy

jolygina 1

04.04.2012, 01:13

te servesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Savarine